Mandag var der rejsegilde på Havdrups kommende nye daginstitution, Eventyrhaven.

Byggeriet af den nye integrerede daginstitution i Havdrup nåede mandag en milepæl, da Solrød Kommune, som traditionen foreskriver, havde inviteret håndværkere, arkitekter og andre involverede i byggeriet til rejsegilde.

Allerede nu er der en tydelig markering af den nye daginstitutions eventyrlige og anderledes form som et sneglehus, og borgmester Niels Hörup understregede, at det kræver et godt og ordentligt håndværksarbejde fra entreprenøren Elindco at kunne bringe den slags særlige arkitektoniske udtryk til live.

Allerede nu kan man tydeligt fornemme Eventyrhavens særlige arkitektoniske udtryk.

“Tak for jeres gode indsats og flid, uden den havde Eventyrhaven blot været en vision på et stykke papir. I har bragt projektet til live og realiseret de tanker og visioner, som byrådet havde,” lød det fra borgmesteren, som også påpegede, at der havde været solskin ved første spadestik, og nu også var det ved rejsegildet.

“Vi håber, at solens stråler også kaster glans over Eventyrhaven ved den forventede indvielse til september,” sagde borgmesteren.

“Tak for jeres gode indsats og flid, uden den havde Eventyrhaven blot været en vision på et stykke papir,” lød det fra borgmester Niels Hörup til håndværkerne fra Elindco.

Før håndværkerne igen skulle gribe værktøjet og arbejde videre på den finurlige bygning, blev rejsegildet fejret med pølser, burger, kage samt sodavand og kaffe.

Per Bager, entreprisedirektør hos Elindco, markerede også milepælen med en tale.

Den kommende daginstitution med navnet Eventyrhaven forventes at stå færdig til september 2020, hvor den har plads til både kreativitet, leg og læring i store og små fællesskaber. Bygningen bliver omkranset af indbydende legearealer med et hyggeligt lille gårdrum i midten af det hele.

Fakta
• Eventyrhaven er 1.372 m2 og kommer til at bestå af otte fleksible stuer, som kan fungere som både vuggestue og børnehave.
• Eventyrhaven skal efter planen stå færdig i september 2020.
• Hele byggeriet kommer til at koste 33 mio. kr.
• Byrådet valgte Elindco som den nye totalentreprenør efter, at Daurehøj Erhvervsbyg A/S gik konkurs få dage efter, at firmaet havde vundet opgaven.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.