En større renovering skulle efter planen holde Solrød Svømmehal lukket frem til september måned. Nu er der fundet en midlertidig løsning, så svømmehallen kan holde åbent i en periode trods renovering – hvis COVID-19 retningslinjerne tillader det.

Mange borgere savner en svømmetur i den populære svømmehal i Solrød Idrætscenter, som er lukket som følge af retningslinjerne vedrørende smitte med COVID-19. Og mens andre svømmehaller måske snart får lov til at genåbne, så er der i Solrød Svømmehal planlagt en større gennemgang og opdatering af de tekniske anlæg og udluftningssystemet, som efter planen holder svømmehallen lukket frem til midten af september.

Nu er der dog alligevel håb forude for de mange vandglade solrødder. I samarbejde med rådgivningsfirmaet Niras, den lokale leverandør Ventilationspartner og Solrød kommune er der nemlig nu fundet en løsning, der gør, at den populære svømmehal kan genåbne midlertidigt i uge 33, hvis retningslinjerne vedrørende smitte med COVID-19 tillader det.

Løsningen består i, at der etableres et midlertidigt udsugningsanlæg på taget af svømmehallen, som skal fungere, indtil det nye anlæg står færdigt til september.

“Så vidt vi ved er det første gang, at der i forbindelse med renovering af en svømmehal i Danmark, etableres en midlertidig løsning, der gør, at svømmehallen kan holde åbent for borgerne,” siger Per Andersen, leder af idrætssektionen i Solrød Kommune.

I alt har byrådet frigivet 4.950.000 kr. til renoveringen af Solrød Svømmehal, og den midlertidige løsning ændrer ikke på behovet for en udbedring af de tekniske anlæg og en udskiftning af både ventilationsanlægget og vandbehandlingsanlægget.

“Det er naturligvis ikke en løsning, som på nogen måde kan måle sig med den permanente løsning i forhold til indeklima og varme, men det er en god midlertidig løsning, som naturligvis er sundhedsmæssigt forsvarlig, og vi er glade for, at brugerne kan få adgangen til svømmehallen,” siger Per Andersen.

Udgifterne til den midlertidige løsning kan dækkes ved at holde svømmehallen åben i ca. 3 uger.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.