Flere initiativer skal være med til at forbedre støtten til demensramte og deres pårørende i Solrød Kommune. Blandt andet har demenskoordinatorerne startet en åben rådgivning om demens på biblioteket.

Den sidste mandag i måneden sidder demenskoordinatorerne på biblioteket klar til at give råd og vejledning om demens. Her kan alle, der har mistanke om begyndende demens hos dem selv, en de kender, eller på anden måde har spørgsmål i forbindelse med demens anonymt og uforpligtende tale med en demenskoordinator:

“Det er vigtigt at demens er noget vi taler om. I Solrød Kommune lægger vi meget vægt på åbenhed omkring demens, da vi erfaringsmæssigt ved, at det er nemmere at være dement, hvis omgivelserne er informeret og kommunikerer åbent om sygdommen”, fortæller teamkoordinator i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter Kirsten Lund Olsen.

Hjælp til pårørende
Den åbne rådgivning er blot et af flere nye initiativer, som forbedrer støtten til demente og deres pårørende.
Demenskoordinatorerne har også en pårørendegruppe for ægtefæller og voksne børn. Gruppen mødes en gang om måneden, og her har pårørende mulighed for at tale om dagligdagens udfordringer og modtage rådgivning fra demenskoordinatorerne. Og mere hjælp til pårørende er på vej, fortæller Kirsten Lund Olsen:

“Det kan være svært at leve sammen med et menneske med demens, og derfor vil Solrød Kommune med afsæt i regeringens pulje til løft af ældreområdet sætte ekstra fokus på de pårørende til demensramte og deres behov”.

Kommende projekter
Inden længe igangsættes et projekt, som indeholder afløsning i hjemmet til ægtefæller og et andet projekt, som handler om at støtte borgere med en tidlig demensdiagnose til, ved hjælp af en App på en iPad, at kunne huske daglige gøremål og bevare struktur på døgnet.
Demenskoordinatorerne vil også sætte fokus på samværet mellem ægtefæller, hvor den ene er ramt af demens. I efteråret starter en gruppe op for ægtepar, med tilbud om dans, sang og hygge.

“Det er vigtigt at fortsætte med at have nogle fælles interesser og dans og musik skaber glæde for mennesker i alle aldre. Derfor har demenskoordinatorerne store forventninger til dette projekt”, siger Kirsten Lund Olsen.

FAKTA:

Her kan du henvende dig, hvis du har spørgsmål om eller brug for råd og vejledning omkring demens:

– Åben rådgivning på Solrød Bibliotek. Den sidste mandag i hver måned mellem klokken 16 og 18.
Her er det muligt at tale med en demenskoordinator anonymt og uforpligtende.

– Demenskoordinatorernes telefonrådgivning er åben alle hverdage klokken 9 til 14 på telefon 56 18 24 41.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.