Lektiecaféerne i Aktivitets- og Frivilligcenteret mangler frivillige, der vil hjælpe til et par timer om ugen.

På 1. sal i Aktivitets- og Frivilligcenteret i Solrød Kommune holder Lektiehjælpen for voksne og Lektie- og samværscaféen til. Det er to initiativer, der har mange år på bagen og som er igangsat af frivillige, der gerne vil hjælpe voksne, der blandt andet er i gang med at tage en uddannelse. Lektiehjælpen startede som et tilbud til flygtninge, men er nu åben for alle voksne, der har brug for hjælp til fx matematik, dansk, struktur og formalia, forståelse af en opgave eller andet.

I Lektie- og samværscaféen har de fokus på lektiehjælp, samtaler på dansk om dansk kultur og traditioner, hjælp til at læse og forstå breve fra danske myndigheder eller aviser. De tager også sammen på ture til museer, skove og andre byer.

Begge initiativer er velbesøgte, men har udfordringer med én bestemt ting.

“Vi mangler simpelthen frivillige, der vil hjælpe til og være tilgængelig et par timer om ugen. Det er især i de naturvidenskabelige fag som fysik og kemi, hvor vi kan mærke, at vi er lidt pressede,” fortæller Ole Thomsen, der er frivillig i Lektiehjælp for voksne på sit 8. år.

Du behøver ingen særlig uddannelse for at blive frivillig de to steder, for det vigtigste er, at du har lyst til at hjælpe andre.

“Vi er ikke professionelle, vi er drevet af lysten til at hjælpe andre. Nogle gange må vi slå spørgsmålet op på iPad’en eller lignende, men så finder vi bare ud af det sammen,” fortæller Merete Ravn, som også er frivillig i Lektiehjælp for voksne.

I Lektie- og samværscaféen er der mulighed for at få hjælp til lektier, men der er også stort fokus på dansk kultur og danske traditioner. Her går meget af tiden med blot at tale og hygge sammen igennem samtaler, spil eller udflugter. Det kan give værdi af en helt anden skala at hjælpe andre mennesker med både store og små opgaver.

“Du får en stor glæde, når det går dem, vi hjælper, godt, og de kommer et skridt videre,” fortæller Vibeke Nielsen, der er tovholder i Lektie- og samværscaféen.

“Den største smiger, vi kan få, er, når dem, vi hjælper, kommer igen uge efter uge,” fortæller Ole Thomsen med et smil på læben.

Har du lyst til at hjælpe til i Lektiecafé for voksne, kan du kontakte Ole Thomsen på tlf. 28 95 37 66 eller Merete Ravn på tlf. 22 43 77 44.

Hvis du er interesseret i at hjælpe til i Lektie- og samværscaféen kan du kontakte Vibeke Nielsen på tlf. 29 60 79 09.

Lektiehjælp for voksne har åbent tirsdag og torsdag kl.14-18 og onsdag kl. 15-18.

Lektie- og samværscafe har åbent mandag kl. 16-18 og tirsdag kl. 14-16.30.

Det er gratis at komme begge steder.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.