Ledigheden i Solrød Kommune ligger langt under landsgennemsnittet, og antallet af langtidsledige er helt nede på 61 personer, viser nye tal.

Det er svært at finde noget at kritisere, når det gælder ledigheden i Solrød Kommune.

Den nye afrapportering fra beskæftigelsesområdet er netop landet på Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets bord, og den viser, at ledigheden i Solrød er 2,5 procent, mens den til sammenligning lå på 3,9 procent på landsplan og 4 procent i Region Sjælland.

”Det er et meget lavt tal og siger noget om, at arbejdsmarkedet er i topform i Solrød i øjeblikket, og at der er god balance mellem udbud og efterspørgsel. Faktisk har vi så få ledige, at vi nærmer os den strukturelle ledighed – altså den ledighed, der altid er i et samfund, fordi folk er imellem job, lige har mistet deres job eller er nyuddannede – og det er ikke mange kommuner forundt,” siger Niels Hörup, borgmester i Solrød Kommune.

Samtidig viser rapporten, at antallet af langtidsledige er helt nede på 61 personer.

”Vi ved, at jo længere tid, man har været væk fra arbejdsmarkedet, jo sværere er det at få fodfæste igen, så det er rigtig positivt, at vi har så få langtidsledige – både for de enkelte ledige og for kommunekassen. En af årsagerne til, at vi har så få langtidsledige tilbage, er vores nye Jobklub for langtidsledige, som har vist sig at have en meget høj succesrate i forhold til at få folk i arbejde igen,” siger Maibritt Kvisgaard Kuszon.

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.