Ved byrådsmødet i januar 2015, stemte vi imod opkøb af 2 ejerboliger til at huse flygtninge, som af KL/Regeringen, er tildelt kommunen (pt 50)
Det gjorde vi med den begrundelse at vi ikke mener det er en kommunal opgave at opkøbe private ejendomme, for at huse midlertidige flygtninge.
Ifald kommunen ikke havde andre muligheder, var det dog en løsning vi ville være lydhør overfor.
Men kommunen har tomme bygninger og bygninger som snart er tomme, som kan bruges til formålet. Samtidig er det også den billigste løsning, beregnet ud fra hvis pengene til opkøb skulle lånes, for at finansiere købet.
Igen i februar, var der igen et punkt på dagsorden om at opkøbe yderligere 2 ejerboliger til flygtningene og igen blev det et nej.
Lad os nu lige vente, til kommunerne frivilligt har tilkendegivet (marts 2015), om de ønsker at modtage flere flygtninge, udover deres kvote mod at blive kompenseret.

Den 1. april vil KL udmelde de nye kvoter og de kan muligvis være lavere end i dag ( pt 50) og derfor vil vi under alle omstændigheder afvente, inden vi stemmer ja
til opkøb som sidste udvej.
Flertallet i byrådet ønsker at sprede flygtningen og det kan jeg sagtens forstå, det er en smuk tanke.
Men så længe at der findes andre løsninger lige foran næsen, som samtidig er billigere, så er det den vej vi mener vi skal gå.
Der er mulighed for at benytte en del af Jersie skole og en del af Solrød skole vil stå tom pr. 1.4, da strandklubben flytter ud.
Ja Jersie skole er til salg, men indtil den bliver solgt vil den kunne bruges og der går mindst 8 mdr. fra et salg er en realitet til den kan overtages.
Der skal lokalplan ændres osv og det tager tid.
Er opkøb til den tid, den eneste mulighed, så stritter vi ikke imod.
Jeg har overfor vores folketingsgruppe, påpeget problemet som folkerige kommuner står overfor.
Flygtninge er fordelt efter befolkningsantallet og hvis kommuner som vores, kun kan se opkøb som mulighed, så er det typisk også her boliger er dyrest.
Liberal Alliance ønsker at hjælpe flygtninge i lokalområder og vil kunne hjælpe flere i nærheden af deres eget land, end vi kan helt herop i Danmark.Havde det været egne borgere, var der så opkøbt ejerboliger til at huse egne borgere, som er ramt af feks skilsmisse og mangler en akut bolig ?

 

Med Venlig Hilsen

Henrik Boye
Liberal Alliance
Byrådsmedlem i Solrød
Folketingskandidat på Sjælland (nr.2)

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.