Vandrefestival 2016 starter på fredag den 12. august. I Solrød kan du tage med på tre vandre- og fortælleture ud i vores smukke natur.

Så er det tid til at finde vandrestøvlerne frem. Fra på fredag den 12. august er kommunerne i Region Sjælland nemlig klar til årets Vandrefestival 2016, der løber frem til søndag den 4. september.

Solrød Kommune er naturligvis med igen i år og arrangerer i samarbejde med Hjerteforeningens motionsklub, AOF og Danmarks Naturfredningsforening i Solrød tre vandreture.

Den første tur er søndag den 14. august 2016 kl.10-12

Turen kalder vi ”Fortælletur i Trylleskoven og moserne i Solrød”, og det er en ca. 6 km såkaldt fortælletur.

Turen starter kl.10 fra parkeringspladsen ved Trylleskoven, hvorfra vi går igennem skoven til det tidligere badehotel og langs stranden til det nyanlagte vandløb, der afvander moserne. Derfra går turen tilbage igennem Trylleskoven og over Køgevejen til den anden del af skoven, hvor der nu er etableret nye vandre- og ridestier samt et lille fugletårn. Udover traveturen vil der blive fortalt små anekdoter og historier fra området. Medbring gerne drikkevarer, godt fodtøj og tøj efter vejret til turen.

Den anden tur er søndag den 28. august 2016 kl.10-14

Denne tur er ligeledes en fortælletur på ca. 8 km., hvor vi går igennem kalkgraven, videre til Karlstrup, forbi kirken og igennem Nyskoven ud på den nyanlagte Hedebosti, som fører os tilbage til kalkgraven. Turen starter og slutter ved Silovej 1, hvor parkering ligeledes er en mulighed. Medbring gerne drikkevarer, godt fodtøj og tøj efter vejret til turen.

Den tredje tur er søndag den 4. september 2016 kl.13-17

Den tredje vandretur er en dejlig og afvekslende vandretur, hvor vi går gennem skiftende landskaber langs den rute, som forfatteren Martin A. Hansen kaldte Gudernes Stræde. Undervejs fortælles om naturen og de kulturelle mindesmærker, vi passerer forbi – f.eks. Korporalskroen, Karlstrup og Hastrup landsbyer samt Havdrup og Snoldelev moser. Turen slutter med besøg i Snoldelev Kirke. Der er en pause undervejs, hvor medbragt mad eller drikke kan nydes.  Vandtæt fodtøj anbefales.

Turen starter og slutter fra P-pladsen ved Firemileskoven, Taastrupvej 800 m nord for Q8-tanken i Solrød. Efter besøg i Snoldelev Kirke kører en bus deltagerne tilbage til Firemileskovens P-plads. For at deltage ved turen langs Gudernes Stræde skal billetter à 60 kr. købes på forhånd i SuperBrugsen Solrød mellem lørdag den 27. august og fredag den 2. september 2016. Der er plads til maksimalt 50 deltagere.

Se det fulde program her

Kommunerne bag Vandrefestivalen håber, at den kan inspirere flere til at tage vandringen til sig og at komme ud i det fri og opleve sensommeren i selskab med andre.

De mange ture, der afvikles under Vandrefestivalen i perioden 12. august til 4. september 2016, kan findes på www.vandrefestival.dk. Der er foreløbig lagt 95 ture ind, og flere følger.

Foto: Ib Søgaard

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.