Et nyt vandløb skal forhindre oversvømmelse af huse i Greve og Solrød. Samtidig bliver vandløbet levested for flere nye arter.

Efter flere måneders intenst gravearbejde er Greve og Solrød Kommuner nu klar til at indvie et nyt vandløb ved Karlslunde – og Karlstrup Moser.

Vandløbet snor sig malerisk fra moseområdet gennem Trylleskoven og ned til Køge Bugt.

Området er allerede blevet et yndet udflugtsmål for de lokale. Ørreder er begyndt at svømme op gennem vandløbet. Og med tiden vil naturen selv også beplante de nøgne brinker, som lige nu danner rammen omkring vandet.

Men vandløbet er ikke kun til ære for skønheden, dyrelivet og naturen.

Vandløbet og mosen er designet, så det kan samle regnvand op, når der er skybrud og vandet samtidig står højt i Køge Bugt. Det er en del af Greve og Solrød kommuners arbejde for at sikre borgernes ejendomme mod oversvømmelser. Og det har kostet cirka 22 millioner kroner.

Vandløbet er netop gravet færdigt, og derfor inviterer Greve Kommune til en mini-åbning for entreprenører, lodsejere, Naturstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Solrød Kommune og ikke mindst Greve Solrød Forsyning som har investeret massivt i projektet. Åbningen er tirsdag den 6. maj kl 17.00-18.00.

Program for indvielsen
Kl. 17.00 Gåtur fra P-pladsen ved Trylleskoven til vandløbet.
Kl. 17.20 Velkomst ved borgmester i Solrød, Niels Hörup
Kl. 17.30 Borgmestrene fra Solrød og Greve hælder gydegrus i vandet og sætter fisk ud.
Kl. 17.40 Champagne og kransekage
Kl 18.00 Tak for nu ved borgmester i Greve, Pernille Beckmann.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.