Torsdag den 24. september blev der afholdt grundlovsceremoni på Solrød Rådhus, hvor det traditionelle håndtryk var erstattet af en coronavenlig albuehilsen.

Torsdag eftermiddag mødte fem kommende nye statsborgere og deres nære familiemedlemmer spændte op på Solrød Rådhus for at deltage i grundlovsceremonien, hvor de nye statsborgere blev fejret med tale og gaver.

Ceremonien var præget af situationen med coronavirus, og der var derfor dækket op med gode mængder af håndsprit på bordene, og der var fokus på at holde afstand.

At få et statsborgerskab her i Danmark er noget ganske særligt. Derfor er dagen i dag en højtidelig dag, men også i høj grad en glædens dag og en dag, hvor vi siger velkommen til jer som statsborgere i vores dejlige land,” sagde borgmester Niels Hörup til de fem nye statsborgere.

Normalt afsluttes grundlovsceremonien med et obligatorisk håndtryk, men på grund af situationen med coronavirus er håndtrykket midlertidigt suspenderet, og derfor blev ceremonien afsluttet med en coronavenlig albue fra borgmester Niels Hörup.

Fakta

For at få dansk statsborgerskab er det fra 2019 en betingelse, at man medvirker i en grundlovsceremoni, hvor formålet er at højtideligholde og markere, at man som borger får et dansk statsborgerskab.

Grundlovsceremonien afholdes af kommunerne på baggrund af den aftale om indfødsret, som Folketinget vedtog i juni 2018.

Som borger skriver man ved ceremonien under på, at man vil overholde Danmarks Riges Grundlov samt respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.