Er du en af de mange, der gerne vil holde op med at ryge, har du nu mulighed for at få ekstra hjælp. I uge 35 og 36 deltager Solrød Kommune i en national kampagne, der giver rygere hjælp til at gennemføre et rygestop.

Mange rygere vil gerne holde op med at ryge, men vælger en metode, som ikke fungerer. Derfor kan du i Solrød Kommune få gratis hjælp til at gennemføre et rygestop, og i uge 35 og 36 deltager kommunen desuden i Sundhedsstyrelsens nationale rygestopkampagne, der giver rygere hjælp til at kvitte smøgerne.

”Kampagnen giver de rygere, der gerne vil holde op, en hjælpende hånd. Den skal sprede viden om, hvor det er muligt at gå hen, hvis man gerne vil have hjælp. Desuden vil vi gerne have den viden ud om, hvad der har den bedste effekt, så man faktisk holder op,” siger tobaksekspert Mads Lind fra Sundhedsstyrelsen.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er den bedste metode til at holde op at få professionel rådgivning kombineret med brug af nikotinpræparater eller rygestopmedicin. Det giver fem gange større sandsynlighed for, at man forbliver røgfri, som hvis man forsøger sig med et rygestop baseret på ren viljestyrke.

Faste rygestopkurser i Solrød Kommune

Ud over den særlige rygestopindsats ifm. kampagnen har Solrød Kommunes faste rygestopkurser året rundt. Kurserne består af fem mødegange á ca. 2 timers varighed en gang om ugen i 5-6 uger og ledes af en uddannet rygestopinstruktør. På kurset møder du andre, der også ønsker at kvitte tobakken. Du behøver ikke være holdt op med at ryge for at tilmelde dig – der fastsættes en fælles rygestopdato nogle uger inde i kursusforløbet.

Ann og Johnny har været på rygestopkursus i Solrød før sommerferien, og for dem gav kurset lige det sidste de manglede for at kvitte smøgerne.

”Vi er super glade for at være røgfrie og kan mærke på fysikken, at den er blevet bedre”.

”Udover helbredsfordelene er en motiverende faktor for mange også, alle de penge de rent faktisk kan spare ved at stoppe,” siger forebyggelseskonsulent i Solrød Kommune Louise Leilund.

De næste rygestopkurser i Solrød Kommune starter tirsdag den 6. september 2016 kl. 18-20 og fredag den 9. september 2016 kl. 10.45-12.45. Læs mere her: www.solrod.dk/rygestop

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.