De indstillede til Frivillighedsprisen 2020 og alle frivillige engageret i frivilligt socialt arbejde i Solrød Kommune har modtaget en hilsen fra borgmester Niels Hörup og formand for Social-, sundheds- og fritidsudvalget, Ivar Haugaard-Hansen, på vegne af Solrød Byråd.

Kære frivillige i Solrød Kommune

Hvert år i november måned afholdes Frivillighedsaftenen med uddeling af Solrød Kommunes Frivillighedspris. Men som så meget andet i 2020 vil Frivillighedsaftenen desværre ikke blive afholdt på grund af de nuværende smittetal og restriktioner, men det skal ikke spænde ben for vores ønske om at hylde og anerkende jeres fantastiske indsats.

2020 er på mange måder et anderledes år. Vi skal holde afstand, vi skal afspritte vores hænder og må aflyse vores sociale arrangementer. 2020 har dog også været et år, hvor vigtigheden af den frivillige sociale indsats blev endnu mere tydelig. I takt med at aktiviteter og arrangementer er blevet aflyst på stribe, har vi måtte finde ud af, hvordan vi holder sammen på afstand: Hvordan hjælper vi de ældre, sårbare og udsatte borgere, der ikke får besøg i samme grad? Hvordan holder vi livskvaliteten oppe, mens vi holder fysisk afstand til hinanden?

De frivillige sociale fællesskaber i Solrød Kommune har en samfundsrolle, som er unik og uundværlig. Vi er i Solrød Kommune beriget med mange aktive frivillige, der tager ansvar for fællesskabets ve og vel. I bidrager med en frivillig indsats, der på mange måder er fuldstændig uselvisk, og som gør en forskel for andre mennesker. Det skal I have stor tak for.

I år har jeres indsats været ekstra værdifuld. Der er mange, der føler sig ensomme, i denne coronatid, og jeres indsats og støtte knytter borgerne tættere sammen og giver mulighed for at blive en del af et fællesskab. Flere af jer har i år betrådt nyt land ved at gå ny veje og se muligheder i stedet for begrænsninger og på den måde vist styrken ved det frivillige sociale arbejde.

Vi vil med denne hilsen gerne hylde og takke alle seks indstillede til Frivillighedsprisen 2020 samt sende en stor tak for indsatsen til alle frivillige ildsjæle.

De seks indstillede til Frivillighedsprisen 2020

  • De otte indlæsere af Solrød/Greve Lydavis: Indstillet for deres indsats som indlæsere af lydavis for blinde og svagtseende.
  • Annette Nielsen: Indstillet for sin indsats som formand for Havdrup Seniorklub.
  • Inge Kjeldsen: Indstillet for sin indsats som leder af Røde Kors genbrugsbutik i Solrød.
  • Preben Petersen (Centerrådet i AFC), Sonja Poulsen (Solrød Senior Klub), Greta Larsen (Alzheimerforeningen) og Niels Bierbum (Ældre Sagen): Indstillet for deres indsats med at søge midler til og afholdelse af udflugter for borgere med demens og deres pårørende.
  • Anette Wernblad: Indstillet for sin indsats som tovholder i Dansk Folkehjælps “Frivillig Økonomisk Rådgivning”.
  • Alzheimerforeningen: Indstillet for deres indsats for borgere med demens og deres pårørende, og for deres bidrag til Solrød Kommunes Demensstrategi.

Fakta om Frivillighedsprisen:

Byrådet stiftede Frivillighedsprisen i 2009, og den gives som påskønnelse af en person, en gruppe eller en forening, der har gjort en særlig indsats for det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune. Prisen bliver uddelt årligt og ud over anerkendelsen følger der 7.000 kr. med.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.