Oversigt over arrangementer for børn og voksne samt udstillinger i Solrød Kommune i juni måned 2014. Læs desuden om de mange spændende film for børn og voksne, der går i din lokale biograf under fanen SOLRØD BIO her på netavisen.

Arrangementer for børn

30/6 – 8/8
Ingen sommer uden Sjov Sommer i Solrød
Så er sommeren ved at være klar: Bøgen er sprunget ud og før vi får set os om, er det sommerferie, og det første sommerferie-tegn er lige om hjørnet: Solrød Kommunes tilbud til skoleeleverne ”Sjov Sommer”.

Programmet er i uge 21 uddelt til alle elever fra 1. – 9. klasse i kommunens skoler. Børn der bor i Solrød Kommune, men går i skole udenfor kommunen, kan hente programmet på Solrød Bibliotek eller downloade det fra kommunens hjemmeside http://www.solrod.dk/cms/site.aspx?p=553 . Aldersangivelserne der er nævnt i programmet, henviser til det klassetrin barnet går på nu.

Programmet indeholder som sædvanligt et bredt udvalg af sportstilbud, klubaktiviteter og ture. Der bliver bl.a. tilbudt taekwondo, golf, badminton, tennis i Solrød og Havdrup, petanque, sommerkøkkener, samt hundeskole.

Klubberne tilbyder i år: vandkamp i Kalkgraven, smykkeværksted, mountainbike, sangværksted, kageværksted, og som noget nyt i år vil der blive tilbudt ”Rollespilskrig” og gokartkørsel i Roskilde, på banen hvor Kevin Magnussen startede.

Ligesom sidste år er der mulighed for at besøg hestene på Ejerbækgård. I år bliver der også tilbudt en hestetur for de små klasser, som får mulighed for at besøg stutteriet NKG Miniatureheste.

Blandt de nye aktiviteter i år er også: ”cykelcamp” – (5 dage på racercykel i det lokale Solrød), en danseworkshop og gymnastikskole.

Turene i år går til Koldkrigsmuseum Stevnsfort, Knuthenborg og den klassiske aftentur til Zoologisk Have.

Er man hverken til sport, hest eller hund, kan man tag på sommerlejr med FDF eller gøgle en dag i Solrød Center.

Den helt store nyhed i år er, at billetsalget på Solrød Bibliotek stopper! I stedet vil salg af billetter ske online via www.sjovsommer.nemtilmeld.dk. fra mandag den 2. juni kl. 10. Aktiviteterne er målrettet bestemte klassetrin – dette skal respekteres. Børn som ikke er tilmeldt online, kan ikke deltage i aktiviteterne.

Arr. og sted: Folkeoplysningsudvalget i Solrød, Sjov Sommer arbejdsgruppen. Sted: se program.

Arrangementer for voksne

Tirsdag d. 3.
Sommer-Bogcafé
kl. 16.30-18.
Der er ikke noget så dejligt, som at rejse og selvfølgelig skal der en god bog med i kufferten, men hvilken bog skal du vælge? Kom til sommer-bogcafé og få inspiration til ferielæsningen. Der vil blive serveret noget koldt at drikke, og du vil få et hæfte med titlerne med hjem. Gratis; men med tilmelding på tlf. 56 18 28 17 eller på Solrød Bibliotek.
Arr. og sted: Solrød Bibliotek, Solrød Center 4. Fri entré.

Onsdag d. 4.
Cowboy og Western i Solrød Center
kl. 16.30-20.30.
Gold mine og Western Bank. Hestesko og sømbjælke, rodeotyr, western huset og laser shot. Acoustic County – Trio underholder på den runde scene kl. 17.30 – 20.30. Havdrup / Solrød Line Dance kl. 17.30 – 20.30.
Arr. og sted: Solrød Center, Solrød Center 70-80. Fri entré.

Lørdag d. 7.
Torben Lenager Band
kl. 11-14.
Underholdning på den runde scene. Karneval gennem centeret med Love2dance kl. 12.00.
Arr. og sted: Solrød Center, Solrød Center 70-80. Fri entré.

Onsdag d. 11.
Korenes sommerkoncert
kl. 19.30-21.30.
Velkommen i Solrød Strandkirke til korenes sommerkoncert under ledelse af sognets organister Ove Mathiesen og Lars Ruuth.
Som så ofte byder Pigekoret og Solrød Strand Kor på godbidder fra det klassiske og populærmusikalske repertoire samt traditionelle danske og svenske sommersange. Fællessang er en obligatorisk del af disse arrangementer, så kom og vær med til at skabe en stemningsfuld sommeroplevelse.
Arr. og sted: Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Fri entré.

Torsdag d. 12.
Sommer Banko – 12 spil + kvikbanko
kl. 14-16.30.
Gevinst: 1 række gavekort 100 kr. 1 plade 150 kr. Kvikbanko gevinst: 150/200 kr. Lynlotteri gevinst: Vin, kaffe og snaps. Pris kr. 10 pr. plade. Gratis kaffe i egen kop. Gratis for medlemmer, gæster kr. 20.
Arr. Solrød Senior Klub. Sted: Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter, Solrød Center 85. Fri entré.

Lørdag d. 14.
Welness i Solrød Center
kl. 10-14.
Underholdning på den runde scene med Edelband kl. 11.00 – 14.00.
Arr. og sted: Solrød Center, Solrød Center 70-80. Fri entré.

Lørdag d. 14.
Sommer koncert med Joyful Noise
kl. 15-17.
Arr. og sted: Solrød Strandkirke, Mosevej 1. Fri entré.

Tirsdag d. 17.
Sognecafé – Strik og spil
kl. 10-12.
Arr. og sted: Havdrup Sognehus, Bistrupvang 33.

Torsdag d. 26.
Sommercafe og Hyggeeftermiddag i AFC
kl. 14-16.
Alle som har lyst til at hygge sig med andre pensionister og efterlønnere er velkommen. Vi hygger os og spiller kvikbanko. Kaffe er gratis i egen kop, medbring selv kage. Arr.: Solrød Senior Klub. Sted: Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter, Solrød Center 85. Fri entré.

Udstillinger

3/3 – 15/6.
Kunstudstilling på Korporalskroen
kl. 12 – 15.

13 medlemmer af Solrød Kunstforening & Billedskole udstiller 29 nye akrylmalerier i kroens indbydende lokaler. Den spændende og indbydende arkitektur som kendetegner Korporalskroens nye afdeling, danner perfekte rammer for de mange malerier. Ofte kan det være vanskeligt at sammensætte en udstilling med så mange, og så stilmæssigt forskellige måder at udtrykke sig på, men denne udstilling virker harmonisk og velgennemtænkt. Hertil kommer, at man tydeligt fornemmer, at mange af de lokale kunstnere oplever en stadig udvikling på de kurser og højskoleophold m.v. som de ivrigt deltager i. Igennem de seneste par år har tre velrenommerede kunstnere: Pia Fonnesbech, David Lewis og Erik Vitcetz virket som undervisere for medlemmer af foreningen.

På den aktuelle udstilling deltager følgende lokale kunstnere: Jytte Bang Hansen, Birgit Schmøde, Lis Braband Andersen, Annitta Petersen, Tage Ebbensgaard, Hans-Jürgen Schnack, Ulla Heyde Rasmussen, Karin Holgaard, Birthe Hansen, Kirsten Eng, Lillian Svanekiær, Ingrid Høyberg og Randi Hjorth. ¨

Arr. og sted: Korporalskroen, Tåstrupvej 4. Fri entré.

Lørdag d. 21.
Kunstudstilling i Solrød Center
kl. 9-15. Kunstudstilling i gennem hele centeret kl. 9.00 – 15.00.
Arr. og sted: Solrød Center, Solrød Center 70-80. Fri entré.

Fredag d. 27.
Kæmpe biludstilling
kl. 15-18.
Kæmpe biludstilling gennem hele centeret fredag i tidsrummet kl. 15.00 – 18.00 og lørdag kl. 9.30 – 15.00.

Biler: Toyota, Peugeot, Volvo, Renault, Hyundai, Mazda, Opel, Kia, Skod, VW, Citroên og Honda.

Arr. og sted: Solrød Center, Solrød Center 70-80. Fri entré.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.