Der er konstateret smitte med COVID-19 på Altiden – den private del af Plejecenter Christians Have.

En borger og fem ansatte er konstateret smittet med COVID-19 på to demensafsnit på den private del af Plejecenter Christians Have. Demensafsnittene er isolerede fra resten af plejecenteret, og de pårørende er underrettede.

En borger samt fem medarbejdere på den private del af Plejecenter Christians Have, der drives af Altiden, er konstateret smittede med COVID-19.

Både borgeren og medarbejderne er tilknyttet demensafsnit 1 og 2, der er beliggende på 2. sal i blok A, og straks da Altiden blev bevidste om smitten, blev demensafsnittene isolerede fra resten af plejecenteret.

Demensafsnittene har generelt også i dagligdagen normalt kun lidt kontakt med resten af plejecenteret.

Alle borgere og medarbejdere i hele Altidens del af Plejecenter Christians Have er blevet testet for smitte med COVID-19, og der er udelukkende fundet smitte i de to demensafsnit. Berørte pårørende er blevet kontaktet direkte.

Der er ikke konstateret smittede blandt hverken medarbejdere eller borgere på den kommunale del af Plejecenter Christians Have.

”Både den private del af plejecenteret og vores egen kommunale del har hele tiden taget situationen omkring COVID-19 meget alvorligt, og derfor er det også indtil nu lykkedes os at holde smitten ude fra hele Plejecenter Christians Have. At smitten nu alligevel har fundet vej til den private del af Plejecenter Christians Have, er meget ærgerligt, og det viser samtidig, hvor smitsom en vira vi har med at gøre. Vi følger naturligvis situationen meget tæt, og vi er i tæt dialog med Altiden, som informerer os løbende om situationen,” siger direktør på området Dorte Saabye.

På grund af situationens alvor er der nu indført totalt besøgsforbud på hele Altidens del af Plejecenter Christians Have. For resten af Plejecenter Christians Have er det fortsat de udmeldte retningslinjer for besøg i fx sansehaven, der er gældende.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.