Solrøds borgmester Niels Hörup opfordrer i et brev transportministeren til at give S-togspendlerne en økonomisk kompensation, efter at sporarbejdet på Køge Bugt-banen er blevet forlænget med to uger.

Det er uacceptabelt og til stor gene for kommunens pendlere, at Banedanmark ikke har overholdt sin tidsplan og nu forlænger sporarbejdet på Køge Bugt-banen med 14 dage. Det mener Solrøds borgmester Niels Hörup:

”I Solrød Kommune pendler 78 pct. af borgerne hver dag til og fra arbejde, og derfor er en sådan forlængelse til stor gene for borgerne, som har svært ved at kombinere arbejdsliv og forlængede transporttider med daginstitutionernes åbningstider, indkøb, madlavning, børnenes sengetider osv. Jeg kan i min daglige dialog med kommunens borgere konstatere, at dette er et reelt problem for en lang række af dem,” skriver Niels Hörup i et brev til transportminister Hans Christian Schmidt.

Ønsker økonomisk kompensation
Inden sporarbejdet gik i gang, skrev Niels Hörup til ministeren for at sikre sig, at Banedanmark havde maksimalt fokus på at få sporarbejdet gennemført til tiden.

Det forsikrede ministeren, men projektet kommer altså alligevel til at vare to uger længere end lovet, og derfor bør S-togspendlerne kompenseres økonomisk, mener borgmesteren:

”Du bør tage initiativ til, at de mange daglige togpassagerer, som pt. er buspassagerer, får en økonomisk kompensation, da der med den betydelige forlængelse af rejsetiden samt øvrige gener ikke er overensstemmelse mellem det betalte og det leverede produkt. En økonomisk kompensation er i øvrigt ikke et ukendt fænomen, hverken for togdrift eller for den sags skyld lufttrafikken,” skriver Niels Hörup i brevet.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.