BaneDanmarks sporarbejde mellem Køge og Solrød Strand giver pres på parkeringspladserne ved Solrød Center. Solrød Kommune tegner nye parkeringsbåse op på Solrød Byvej, og derudover må borgerne forsøge at langtidsparkere lidt længere væk fra butiksområdet end normalt.

 Et omfattende sporarbejde på S-banen mellem Solrød og Køge betyder, at Solrød Strand Station fungerer som endestation frem til den 9. august 2015.

Det giver udfordringer med parkeringspladserne ved Solrød Center, fordi mange Køge-borgere nu tager bilen til Solrød og hopper på toget dér. Derfor tegner Solrød Kommune netop nu en række nye parkeringsbåse op på Solrød Byvej.

Men DSB’s meget sene udmelding om forholdene i forbindelse med sporarbejdet har gjort det umuligt at planlægge sig helt ud af parkeringsproblemerne, og derfor må borgerne forsøge at parkere længere væk end normalt:

”Der findes faktisk allerede alternative parkeringspladser, hvor man uden problemer kan langtidsparkere lidt væk fra Solrød Center. Det giver desværre lidt længere at gå til centeret og stationen, men til gengæld sparer man sig selv for at køre rundt og lede efter en parkeringsplads, og man tager hensyn til centerets handlende og de daglige kunder til butikkerne,” siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup.

”Men beklageligvis må jeg nok erkende, at i sådan en ekstraordinær situation kan vi ikke fuldstændig undgå gener,” siger han.

Man kan fx langtidsparkere ved Solrød Idrætscenter og på de tilstødende lokalveje Mosevej, Engmosevej og altså Solrød Byvej. Der er også mulighed for at bruge de 80 parkeringspladser ved Jersie Station og så stige på S-togsbusserne, der kører med korte intervaller og samler passagerer op på Jersie Strandvej.

Solrød Kommune er i tæt dialog med Solrød Center Forening om yderligere muligheder for at afbøde de værste gener. Forhåbentlig har den forestående sommerferie også en positiv effekt.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.