Hvornår har du sidst haft en af de der stjernestunder, der både samler og flytter familien? Læsefamilierne er et modsvar til den moderne families stress, jag og fraværsfornemmelser.

Fra september 2021 kan du blive en del af Solrød Bibliotek og Kulturhus Læsefamilier – Så er underholdningen til efterårsferien i hus.

Hverdagen er fyldt med et hav af distraktioner: Skærme, apps og aktiviteter, der ligger på lur efter opmærksomheden og stjæler os fra hinanden. En moderne familie bruger i snit 8 timer om ugen sammen. 7 ud af 10 forældre siger, at den tid bruges foran en skærm.

Nu går Solrød Bibliotek og Kulturhus imidlertid ind i en national satsning. Med tilbuddet om at blive en Læsefamilie, giver biblioteket en tiltrængt hånd i kampen for at stjæle opmærksomheden tilbage fra det, der forstyrrer og komplicerer ift. fælles familiestunder.

Tyverisikring af det nære

En typisk læsepose bevæger sig inden for et overordnet tema: Mad, natur, opfindelser, sjove bøger, Uhygge, havet og penge. Poserne kan rumme alt lige fra bøger, brætspil, film-links eller opskrifter på aktiviteter, man kan lave sammen – inde som ude.
Posen er sammensat sådan, at den aktiverer hele familien og hen over en måned kan tages i doser, der let kan indarbejdes som små samlende indslag i hverdagen.

Man er i udviklingen af posen gået efter et format, hvor der i stil med de kendte fødevarekasser er tænkt på, at alle ingredienserne er der fra starten – så det hele er nemt at gå til.

Sådan bliver du en af bibliotekets læsefamilier

Tilbuddet med læsefamilierne er gratis. Der er ingen formelle krav for deltagelse – men læseposerne er møntet på større børn – primært i alderen 10+. Det eneste du skal gøre er at sende en mail til Solbib@solrod.dk og skrive hvilken pose, du gerne vil reserverer.

Læs mere om læsefamilierne på: https://solbib.dk/nyheder/kort-nyt/bliv-laesefamilie

Kilde: Solrød Bibliotek og Kulturhus

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.