Psykoterapeut, cand. theol. Ilse Sand, som netop nu er aktuel med endnu en bog om særligt sensitive mennesker, holder foredrag på Solrød Bibliotek tirsdag d. 21. oktober kl. 19.00

– Hvis du er særligt sensitiv, har du et særligt fintmærkende nervesystem, fastslår Ilse Sand. – Du er typisk meget påvirkelig af andre menneskers stemninger og sart overfor støj, kaos og uforudsigelighed. Tærsklen for, hvornår indtryk bliver for voldsomme eller for mange er betydeligt lavere hos særligt sensitive end hos de fleste andre, så de har behov for at trække sig tilbage og hvile sanserne.

Hun fremhæver, at vi lever i en tid, hvor der er stor prestige i at være energisk, robust, have en stor omgangskreds og en overfyldt kalender. Det gør det ikke nemmere at være én af de ca. 20 % af befolkningen, der har karaktertrækket særligt sensitiv. De får ofte at vide, at de bare skal tage sig  sammen, komme ud af busken og se at blive lidt hærdede.

Ilse Sand vil i foredraget ”Særlige sensitiv – find dine strategier” fortælle om, hvorfor denne strategi ikke virker, men tvært imod kan gøre mange ting værre. Særligt sensitive har nemlig brug for at vise hensyn til deres ekstra følsomme nervesystem. Det betyder ikke, at de ikke kan arbejde med sig selv og flytte nogle grænser. Det kræver bare helt andre strategier, end dem, der virker for mere robuste personlighedstyper.

Foredraget giver gode værktøjer til den sensitive og giver større forståelse hos omgivelserne for dette karaktertræk.

Ilse Sand, der selv hører til gruppen særligt sensitiv, er forfatter til flere bøger om emnet bl.a.: “Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle”, og hendes helt nye bog ”Værktøj til hjælpsomme sjæle – især for særligt sensitive, som hjælper professionelt eller privat”

Billetter til foredraget d. 21/10 kl. 19.00 kan købes på solbib.nemtilmeld.dk

Læs mere om emnet på www.ilsesand.dk

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.