Fascinerende samspil mellem det abstrakte og det figurative formsprog.

Det er den norske billedkunstner Lisbeth Moi Sindum fra Solrød Strand som er september måneds udstiller på Solrød Bibliotek. Udstillingen er åben fra 7. til 25. september 2019.

Lisbeth Moi Sindums billeder – alle olie på lærred – er meget udtryksfulde og spændende at gå på opdagelse i. Hun maler aldrig noget som hun ser det eller har set det. Billederne er derimod en afbildning af de indtryk hun har fået, som hun omsætter til sit eget billedsprog, der kommer til udtryk i hendes valg af farver og former i en samlet komposition.

Om et billedes tilblivelse fortæller Lisbeth: ”Det er farverne som tiltrækker mig mest. Formene kommer så småt efterhånden – nærmest i takt med billedets udvikling. Processen omkring det enkelte billede oplever jeg nærmest som en dialog mellem billedet og mig. Hver farve har sit ”ordforråd”, som indgår i denne dialog. Nogle gange ”siger” farverne meget, og maleprocessen går næsten af sig selv. Andre gange har farverne ingenting at sige, og jeg kan opleve at billedet nærmest går i stå indtil noget pludselig løser sig op og ”dialogen” er i gang igen”.

”Jeg oplever lærredet som min ”samtalepartner”. Det venter – så stille, så hvidt, og så tålmodigt – på at jeg kan komme i gang med en ”dialog”, der åbner op for billedet jeg skal til at male”, afslutter Lisbeth denne lille fortælling om et billedes tilblivelse.

Der er fernisering lørdag den 7. september 2019 kl. 11-13

Kilde: Flemming Deichmann

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.