November måneds billedkunstner i Solrød Bibliotek og Kulturhus er Kirsten Winther fra Solrød Strand. Uden at tale om dames alder kan vi afsløre, at ..’hele mit liv’ det er rigtig mange år, omend der har været nogle pauser ind imellem.

Vi har talt med Kirsten Winther om hendes kunstneriske løbebane:

I mine unge dage gik jeg til akrylmaling hos Brunø i Køge Galleriet. Derefter malede jeg på porcelæn i nogle år, men en bankuddannelse, job i finanssektoren, familie, hus og alt det, der følger med, begrænsede mine kunstneriske udfoldelser i en række år”, indleder Kirsten Winther denne samtale og fortsætter: ”Først i forbindelse med en kræftsygdom for 30 år siden indså jeg, hvor vigtigt det er, at vi hver især har noget, der gør os glade. Så det fik mig til at genoptage mit maleri

Jeg blev elev hos Allan Stabell, som er uddannet på Kunstakademiets billedkunstskole. Her malede jeg portrætter gennem et helt år. Disse portrætter, og andre er siden kommet til, indsætter jeg af og til i mine billeder i kombination med andre motiver, som kan være af dyr eller livsbekræftende situationer, hvor mennesker indgår”, fortæller Kirsten Winther og fortsætter:

Jeg maler abstrakte naturbilleder med et gran af realisme samt abstrakte billeder. Farverne og farvernes samspil er for mig også et vigtigt element, idet jeg elsker at se farverne udfordre hinanden, for så til sidst – forhåbentlig – at ende op med en balance mellem dem og det valgte motiv. Nogle iagttagere har beskyldt nogle af mine billeder for at være alt for pæne. Det giver selvfølgelig en særlig udfordring, hvorfor jeg forsøger, ved den del af mine billeder, at tilføre dem mere råhed”, afslutter Kirsten Winther denne samtale.

Der er fernisering lørdag den 7. november kl. 11-13 og udstillingen er åben til den 28. november.

Tirsdag den 17. november mellem kl.11 og 15 afholder Kirsten Winther workshop på Solrød Bibliotek og Kulturhus.

Her kan man komme og male dit eget lille abstrakte natur- billede.

Tilmelding til Kirsten Winther på tlf. 20270247.

Kilde: Solrød Bibliotek og Kulturhus

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.