Solrøds biblioteks galleri er i september rammen om en kunstudstilling, der viser spændende og anderledes fortolkninger af portrættet og andre fortællinger med mennesket i centrum.

Vi har mødt månedens kunstner Pernille Helleskov Pedersen fra Holbæk, som her løfter sløret for sin baggrund som billedkunstner:

Jeg har arbejdet med figurativ akrylmaleri siden 2012 og har en årrække været elev på Hans Christian Rylanders malerskole. Jeg kan lide at skabe fortællinger, at kommentere på vores samfund og vores indre liv, og derfor er jeg især interesseret i portrættet og mennesket, som rummer så mange historier. Nyt for mig er at arbejde med oliemaleriet, hvilket jeg har påbegyndt her i 2020”.

At ville gå ud

Jeg er derudover klassisk tegner”, fortæller Pernille og fortsætter: ”I perioder har jeg arbejdet som illustrator for forskellige magasiner som f.eks. Familiejournalen og Idé Nyt, samt illustreret bogen “Jagtkonger” af Bent Christensen. Sideløbende har jeg udført en del portrætbestillinger”.

Jeg er bachelor i kunsthistorie fra Københavns Universitet og voksenunderviser fra Danmarks Lærerhøjskole. Det har ført til en del undervisning i tegning og billedkunst på f.eks. Fredensborg daghøjskole, AOF Aftenskole og på egne tegnekurser”, afslutter Pernille Helleskov Pedersen denne lille fortælling om sit kunstneriske virke.

Hvor lagde jeg min fjer

Fra Pernille Helleskov Pedersens CV kan vi tilføje en række af de udstillinger hun har medvirket i:

  • VK20, Æglageret i Holbæk, censureret udstilling – vundet 1.pris
  • VK19, Æglageret i Holbæk, censureret udstilling
  • Roskilde Åben 2018, censureret udstilling
  • Roskilde Åben 2017, censureret udstilling – vundet 1.pris
  • Portalen i Greve, gæsteudstiller, 2016
  • Roskilde Åben 2015, censureret udstilling – vundet 1.pris

Flemming Deichmann – Kunstgruppen ved Solrød Bibliotek og Kulturhus

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.