I august udstiller billedkunstner Karoline Thirslund, Solrød Strand sine grafiske værker i Solrød Bibliotek og Kulturhus. Vi har spurgt til Karoline Thirslunds kunstneriske løbebane herunder om den spændende verden, der åbner sig for en kunstner, når man kaster sig over den grafiske udtryksform.

Jeg har tegnet og malet hele mit liv, og løbende fået undervisning af forskellige kunstnere, bl.a. på Brandbjerg Kunsthøjskole, Kunsthåndværkerskolens keramiske linje og forskellige kurser; men bortset fra det, betragter jeg mig selv som autodidakt”, fortæller Karoline Thirslund og fortsætter:

Jeg har i mange år malet med akryl på lærred, men i 2019 genoptog jeg det grafiske tryk, efter jeg havde været på et kursus i collografi (paptryk) hos Vibeke Frost på Kratgården”.

Grafikken startede jeg med i 80´erne, hvor jeg var med til at stifte en grafisk kunstforening under Skitsesamlingen i Køge. Vi havde et stort værksted i et kælderlokale på Ølby skole, og her fik vi undervisning af grafiker Gunnar Nielsen, som bl.a. lærte os teknikkerne til dybtryk (radering/ætsning)”, fortæller Karoline Thirslund og fortsætter:

I dag bruger jeg en gammel rullepresse til mine billeder, som er en blanding af højtryk og plantryk. Jeg har siden 2019 eksperimenteret med at udvikle en grafisk metode, hvor jeg i mine monotypier kombinerer forskellige materialer, som pap, plexiglas, linoleum og andre strukturgivende materialer”.

”Temaet i mine billeder kommer helt af sig selv, og er som regel en overraskelse for mig selv. Jeg arbejder abstrakt med fokus på naturen og jordens indre skatte samt verdensrummets mysterium”, afslutter Karoline Thirslund denne samtale som optakt til hendes udstilling.

Udstillingen kan opleves på Solrød Bibliotek og Kulturhus i hele august måned. Her fortsætter bronzestøber Erik Vitcetz sin fine udstilling i montrerne med de flotte bronzefigurer.

Der er fernisering på udstillingen lørdag den 7. august 2021 kl. 11-13.

Venlig hilsen
Kunstgruppen v/ Solrød Bibliotek og Kulturhus
v/Flemming Deichmann

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.