På Solrød Bibliotek har vi sat fokus på at strikke og kan derfor både tilbyde en flot udstilling med strikketøj og et lærerigt foredrag om strikningens kulturhistorie.

Efteråret er lig med blæst og kulde og det er nu tid til at sætte sig indenfor og strikke et lunt halstørklæde eller den varme bløde sweater til børnene. Det er blevet moderne at strikke og både unge og ældre mødes om interessen ved strikkefestivaler og strikkecaféer rundt om i landet. Her på Solrød Bibliotek har den lokale Strikkecafé udstillet deres allerbedste modeller, som kan opleves i oktober på biblioteket og tirsdag den 28. oktober 2014 – kl. 19 vil Alice Brakchi tage dig med på en spændende rejse i strikningens kulturhistorie.

Den lokale Alice Brakchi, der for 10 år siden startede Solrød Biblioteks Strikkecafé, har beskæftiget sig med strikningens kulturhistorie i flere år, og brænder for at udbrede kendskabet til denne del af vor kulturarv. Hendes fortælling om strikningen starter i Mellemøsten år 256 e. Kr. og følger vejen via Ægypten til Italien og Spanien. Derfra spreder kendskabet til strikning sig ud i Europa og over Nordatlanten til Skandinavien. Rejsen slutter med nutidens strik og kendte strikdesignere i Danmark, Norge og Sverige. Kom til en spændende aften, hvor du meget gerne må strikke undervejs og købe en forfriskning mens du bevæger dig ind i strikningens inspirerende historie.

Arrangementet er gratis men du skal tilmelde dig på solbib.nemtilmeld.dk eller på Solrød Bibliotek.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.