Foredrag om Pink Floyds store gennembrud, der stadig sælger og fascinerer

Torsdag den 4. september kommer musikeren, journalisten m.m. Thomas Ulrik Larsen og fortæller om Pink Floyds fantastiske album med det letgenkendelige pladecover, der med 40 mio. solgte eksemplarer blev deres store gennembrud i 1973.

På en sløv uge sælger albummet stadig 8.000-9.000 eksemplarer alene i USA, så the Moon lyser stadig på pladehimlen, selvom de sidste strofer på albummet er: ”There is No Dark Side of the Moon. Matter of Fact, It’s All Dark.”

Hvorfor blev albummet sådan en enorm sællert, og hvorfor er den stadig et hit med ørehængere som ”Money”, ”Time” og ”Us and Them”? Selv fastslår medlemmer af den engelske gruppe, at de ville skabe noget meget klart, enkelt og specifikt, for det skulle være slut med den syre- og spacerock, som de ellers havde spillet siden debuten i 1967.

Alligevel dukker der mumlerier op i sangene, og hvad er meningen med skrigeriet på nummeret ”The Great Gig in the Sky”? Og hvad betyder egentlig teksterne? Det og meget mere giver Thomas Ulrik Larsen svar på. Med baggrundsstof, anekdoter, lyd, billede og film tager han publikum en tur til månens mørke side og hjem igen.

Det er således et seriøst, kuriøst og slet ikke kedeligt foredrag, han giver på Solrød Bibliotek torsdag den 4. september kl. 19.00. Billetter á 40 kr. kan købes på biblioteket eller på nettet https://solbib.nemtilmeld.dk  Og der er én gratis vand eller ét gratis glas vin pr. billet.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.