Endelig sker det: fredag den 20. juni kl. 17 åbner biblioteket for de nye adgangsmuligheder.
Nu kan du gå på biblioteket hver eneste dag fra kl. 9 om morgenen til kl. 22 om aftenen – hvis du er over 15 år, indmeldt som låner på Solrød Bibliotek og har en pinkode.  Ved siden af den nye glasskydedør er der sat en lille skærm op, som byder velkommen og fortæller hvad du skal gøre for at komme ind uden for den betjente åbningstid.  Og det er ikke svært: stregkoden fra sygesikringskortet skal aflæses i en lille sprække (eller også skal man taste sit cpr-nummer ind). Derefter taster man sin 4-cifrede pinkode ind, afslutter med tryk på ”OK” – og så går døren op til alle herlighederne indenfor.

Inden den ubetjente åbningstid slutter, vil der komme advarsler i højttalere, og pc-brugere vil også blive advaret om at computeren ved lukketid slukker af sig selv.

Balloner og is
Alle er velkomne til den festlige åbning. Ved normal lukketid kl. 17 bliver alle biblioteksgæsterne bedt om at forlade biblioteket ad den gamle indgang. Men udenfor kan de slutte sig til den feststemte skare, som venter på at udvalgsformand Ivar Haugaard Hansen åbner glasdøren og klipper den røde snor over.  Indenfor venter der balloner og is til gæsterne. Og biblioteket er derefter – som på alle aftener fremover – åbent til kl. 22.

Alarmer og overvågning
På indgangsdøren viser et symbol, at biblioteket er videoovervåget. I udlånslokalerne er der sat adskillige videokameraer op. ”Der er ikke tale om, at vi vil overvåge de besøgende,” beroliger bibliotekschef Mona Madsen. ”Vi har fuld tillid til, at borgerne i Solrød vil behandle biblioteket pænt og vise hensyn både overfor lokalerne og de andre gæster – men hvis der skulle opstå problemer, kan vi gennemse optagelserne, sammenholde dem med data fra indgangsdørens log, og på den måde finde ud af, hvem der har været i biblioteket.”

Solrød Bibliotek har valgt, at der kun er adgang for registrerede lånere over den kriminelle lavalder, og bibliotekschefen henstiller derfor til brugerne, at man ikke lader ukendte personer gå med ind, når man selv åbner døren.

I anledning af åbningen…
Flere biblioteksbrugere har i de seneste år efterspurgt påmindelser til lånerne, inden lånetiden udløber.  Indtil nu har det været muligt på Solrød Bibliotek at tilkøbe denne bøde-reducerende service for 50 kr. halvårligt, men i anledning af åbningen bliver det fremover gratis.  Det er skrankepersonalet, som skal melde dig til ordningen, så hvis du vil have det allerede fra åbningsdagen, er det klogt at komme inden skranken lukker kl. 17, fortæller biblioteket.  Og biblioteket minder samtidig om, at hvis du glæder dig til at bruge biblioteket på søndag eller på et andet ubetjent åbningstidspunkt, så er det klogt i god tid at sikre sig, at man kan huske sin pin-kode…

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.