Byrådet har taget stilling til endnu et element af projekt Strandens Hus, og det efterspurgte samlingssted er nu endnu tættere på at blive en realitet.

Nu er det indbydende, fleksible projekt Strandens Hus rykket endnu et skridt nærmere første spadestik. Et flertal i byrådet har nemlig nu vedtaget et tillæg til lokalplanen for Strandens Hus, som gør det muligt at etablere en café/restaurant i to plan, hvor gæsterne kan nyde lidt god mad og drikke med den smukke udsigt til stranden – helt som byrådet hele tiden har ønsket det.

Her ses en foreløbig skitse af Strandens Hus. Illustration: Kuben Management

Det betyder, at alle rammerne for det kommende projekt Strandens Hus nu er vedtaget, da byrådet tog stilling til de øvrige detaljer omkring en kommende privat cafe/restaurant med tilhørende ishus i juni måned 2020, og rammerne for den kommunale del af projektet blev vedtaget i starten af året.

“Strandens Hus bliver et indbydende og fleksibelt samlingssted fyldt med muligheder for både foreningsaktive borgere, vandglade solrødder og alle dem, der holder af at spise en god bid mad i smukke omgivelser. Det bliver et sted, hvor vi kan mødes på tværs af generationer og interesser under super gode rammer, der er attraktive for både fællesskabet og den enkelte borger,” siger borgmester Niels Hörup.

Tillægget til lokalplanen for Strandens Hus har været i høring siden midten af juni måned, og vedtagelsen af det gør det muligt at etablere en restaurant/café på op til 350 m2. Udbuddet af restauranten/caféen kører nu og frem til den 30. oktober 2020, og det er forventningen, at byrådet kan behandle de indkomne bud i december 2020.

Det er planen, at byggeriet af restauranten/caféen skal gå i gang efter, at det kommunale byggeri til vandsportsaktiviteter står klar. Hvornår det sker, er endnu uklart, da lokalplanen, der danner grundlag for hele projekt Strandens Hus, er blevet påklaget, og klagen er under behandling hos Planklagenævnet.

Fakta

Projekt Strandens Hus består af en kommunal del med en bygning til foreninger mv., offentlige toiletter, parkering og grønne områder samt en privat del. Den private del består af en selvstændig bygning med en restaurant/café med tilhørende iskiosk, der skal opføres på en del af grunden, som Solrød Kommune udlejer til formålet.

Kilde: Solrød Kommune

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.