Mange taler om muslimer for tiden. Er de intolerante, snæversynede og støtter sharia, eller er de lige så forskellige som kristne? De og mange andre spørgsmål lover de lokale konservative svar på, hvis man vil med foreningen på rundtur og debataften i en moské.

Det er de lokale konservative fra Greve og Solrød, der i fællesskab arrangerer turen til Foreningen Muslimer for Fred, der hører til i Nusrat Djahan Moskéen på Eriksminde Alle 2 i Hvidovre, og de har gjort invitationen åben, så alle interesserede kan deltage. Det hele sker tirsdag den 17. november klokken 19.00 til 21.00.

Tager afstand fra ekstremisme

“Islams Ahmadiyya-menighed er Danmarks ældste muslimske organisation. Dens formål er at arbejde for fred og kærlighed, og de har gennem årene haft besøg af mange skoler og foreninger fra hele landet. Menighedens medlemmer er loyale over for det land, de bor i, de følger landets love, og de tager afstand fra enhver form for ekstremisme. De føler sig som en del af det danske samfund og sætter stor pris på den imødekommenhed, de føler, de bliver mødt med her i landet,” skriver de lokale konservative i en pressemeddelelse om arrangementet.

Moskéen er opført i 1967 af menighedens kvindeorganisation, som i sin tid med stolthed donerede deres smykker og andre værdier til formålet. For at mindes kvinderne er moskéen navngivet ‘Nusrat Djahan’, som er et pakistansk kvindenavn.

Fordomsfri debat i moskéen

“Vi får mange forskellige billeder af danske muslimer gennem nyhederne, men er de passende og dækkende, eller mangler der noget i fortællingen? Det får vi forhåbentligt nogle svar på den 17. november.

Tag din ægtefælle eller nabo under armen og deltag i en spændende aften. Vi bliver først vist rundt i moskéen, og derefter vil der være tid til åben og fordomsfri debat,” står der i pressemeddelelsen.

Ifølge de lokale konservative kan alle interesserede tilmelde sig frem til søndag den 15. november til hansnydambuch@gmail.com eller på 20 78 37 48.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.