Liberal Alliance foreslår en lavere hotelmoms, ikke fordi vi går ind for differentieret moms, men fordi vi anerkender den helt særlige udfordring, som turisterhvervene i Danmark har.

Fordi de sælger til udlændinge (eksporterer), men udleverer varen i Danmark, hvor den modsat alle andre eksportvarer er pålagt dansk moms.
Det er et problem for danske hoteller, kroer og campingpladser, at der er 25 procent moms på i Danmark, men kun 7 procent i Tyskland og 12 procent i Sverige.
Turister bidrager med mange penge til dansk økonomi og er med til at skabe danske arbejdspladser.
Udover at der i dag er 120.000 ansatte i branchen i Danmark, omsættes der for 82 mia. kr.

 En væsentlig forklaring på den manglende interesse for at besøge Danmark, er de danske priser på hoteller, restauranter og fødevarer generelt, som er langt højere end i
andre europæiske lande – ikke mindst på grund af høje skatter og afgifter.

 Hvis vi ikke gør noget, vil den tilbagegang i antal overnattende turister som vi mærker nu (kilde: Danmarks statistik), forstærkes yderligere i de kommende år.
Løsningen er at det gøres billigere at spise og overnatte i Danmark, for at udligne forskellen mellem os og vores nærmeste naboer, Tyskland og Sverige.
Momsen på hotel-, restaurations- og campingydelser bør nedsættes fra 25 til 7 %, samt at danske virksomheder får mulighed for at fratrække hele momsen.
At få momsen ned på niveau med vores naboer, vil koste 4 mia. kroner, men vil skabe 12.000 nye job, ifølge beregninger lavet af Horesta.
I Liberal Alliances finansforslag for 2015, har vi anvist besparelsesområder for finansieringen, bla vil det kunne give ca. 8 mia. ved produktivitets forbedringer på 1,5 % idet offentlige.

 Liberal Alliance ser gerne at flere turister besøger Danmark, da det er med til at holde ”hjulene i gang”
Set med lokale briller, ville bedre økonomi til de overnatningssteder Køge bugt råder over, give en mærkbar større omsætning, også til de lokale erhvervsdrivende.
Vi har en smuk strand som turister efterspørger, se bare på vestkysten i Jylland.
Vejret er vi ikke herre over, men vi kan gøre hvad der er nødvendigt for at tiltrække flere turister og som kan bidrage med omsætning til lokalområdet.
Vi er ikke Skagen, men Skagen har i løbet af 10 år mistet næsten en kvart mia. kr. i indtægter.
Det skyldes bla andet 100.000 færre overnattende gæster end for 10 år siden.

 Se mere på www.henrikboye.dk/ eller følg mine læserbreve på solrodportalen.dk  

 Henrik Boye
Byrådsmedlem i Solrød
Folketingskandidat på Sjælland (nr. 2 på listen)
Liberal Alliance

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.