DR’s Kandidattests spørgsmål 7, ifbm EU-valget, er det oversete punkt: ”Flygtninge, som kommer til EU, skal fordeles mere ligeligt mellem EU-landene”.

Nemt at besvare korrekt, når det drejer sig om 30 eller 300. Hvis det drejer sig om 300.000, 3.000.000 eller 30.000.000, hvad så?

Fra mange sider, føres, en i mine øjne, perspektivløs ’korrektheds politik’, hvor øjnene lukkes for den faktuelle virkelighed, der er ’lige om hjørnet’. Vi må se realistisk på fremtiden. Er det f.eks. muligt, at kunne bibeholde stillingen som ’verdens lykkeligste folk’, hvis homogeniteten og det etiske fællesgrundlag, langsomt undergraves?

Den integration vi slås med i øjeblikket og ’vi’ ønsker, er vel p.t. ikke lykkedes i nævneværdig grad, dette trods evindelige indsprøjtninger af skattekroner. Er det så sporet, at fortsætte med et, efter alle pejlemærker at dømme, i de kommende år, stærkt stigende antal nye medborgere? Og ønsker disse ’nye danskere’ i øvrigt at blive integreret, eller ønsker de ’bare velfærd’? Uanset holdninger, vil der opstå folkelig modstand når ’ens egen velfærd’, og det er ikke kun pengene, men i lige så høj grad fælleskabsfølelsen og trygheden i samfundet, forringes tilstrækkeligt.

Det er jo tankevækkende at EU (marts 2014) har ca. 25.6 mil arbejdsløse som politikerne allerede slås med at få væk. Indvandring og arbejdsløshed har en sammenhæng, og de jobs ufaglærte indvandrere, kan besætte, nedlægger vi i effektiviseringens navn, med automatik og IT så snart det er muligt!

Siden du startede med at læse dette indlæg er der født ca.150 nye verdensborgere. Det gør der hvert minut, hvilket er ca. 216.000 i døgnet. Hvem kan skaffe, mad, husly, jobs og ikke mindst ’nye råstofressourcer’ i samme tempo?

Kofi Annan (tidligere FN-generalsekretær) har udtalt: “Tanken om, at befolkningstilvæksten garanterer et bedre liv – økonomisk eller på anden måde – er en myte, at kun dem, der sælger bleer, barnevogne og lignende har nogen ret til at tro. Population-stabilisering bør blive en prioritet for en bæredygtig udvikling”.

Dette ville være perspektivrig politik. Den perspektivløse er: ”Vi er et rigt land så vi skal hjælpe”. For hvordan hjælper vi bedst, hvis vi vil bevare det samfund vi har skabt? Løsningen at EU skal opsluge verdens befolkningsoverskud, er (desværre) en idealistisk utopi.

Vi bliver 13 medlemmer ud af 751. Det er ca. 1,7%. Det er vor indflydelse. For dine børns skyld, vælg dem med omhu.

Erik Larsholt  (DF i Solrød)

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.