I forbindelse med budgetforhandlingerne for 2020, har Borgmester Niels Hörup stillet krav om, at aftalepartierne indgår i et politisk partnerskab som skal gælde for 2021 og 2022, altså hele valgperioden ud. Dette krav kan Socialdemokratiet ikke acceptere, og derfor er vi sat uden for døren.

I Socialdemokratiet gør vi en dyd ud af at samarbejde på tværs af hele byrådet. Vi samarbejder gerne med både Venstre, Konservative, HavdrupListen, SF og alle øvrige partier. Men vi vil ikke forpligte os på at være politisk enige i flere år frem. Vi er forskellige partier der på flere områder arbejder for at gennemføre forskellig politik. Et politisk partnerskaber flere år frem er usundt for det brede samarbejde i byrådet, og det er usundt for demokratiet.

Samtidig skal vi, i budgetaftalen for 2020, forpligte os på at stemme for Cordoza-projektet, selvom Socialdemokratiet ikke stemte for udbuddet. Vi stemte ikke for, fordi det ikke indeholder krav om almene boliger. Vi mener, at der mangler flere billigere boliger til ældre, unge og enlige. Det mener vi fortsat, og den holdning står vi naturligvis fast på. Vi er et troværdigt parti, der ikke skifter holdning som vinden blæser.

Tilbage står et budget med manglende politisk vision og retning for Solrød kommune. Der er ikke taget hånd om de økonomiske udfordringer på skolerne, i hjemmeplejen og i den forebyggende indsats på børne- og ungeområdet. Der er ikke skabt en holdbar løsning på den utilfredsstillende tidlige overgang mellem vuggestue og børnehave, og så mangler der en klar plan for, hvordan vi får skabt faunastriber med vilde blomster i stedet for grønne rabatter.

Socialdemokratiet er dermed ude af dettes års forhandlinger om budget for 2020 og det politiske partnerskab i 2021 og 2022.

Kilde: Fungerende gruppeformand for Socialdemokratiet – Jonas Ring Madsen

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.