SF er glade for endnu engang at tage ansvar og være med til at indgå en budgetaftale 2021, der giver et uændret serviceniveau overfor vores borgere og er forbedret på visse områder.

SF mener, at der er afsat nogle gode, rød og grønne fingeraftryk i forhold til følgende:

  • SF er glade for, at de ekstra velfærdsforbedringer, som vi forhandlede os frem ved sidste års budget fastholdes. Særligt i forhold til puljen på 1 mio. kr. årligt til initiativer målrettet SOSU-personale og sygeplejersker i Hjemmeplejen og Hjemmesygeplejen med fokus på et bedre arbejdsmiljø og trivsel, der har medvirket et lavere sygefravær.
  • SF er også glade for, at der er fundet kr. 650.000,- til etablering af elevator på Havdrup Idrætscenter til Pepes Bar på 1. sal, så lokalerne her kan bruges inden et egentlig medborgerhus kan etableres f.eks. i Fakta bygningen.
  • SFs bekymringer i forhold til konsekvenser ved at ændre overgang til børnehave, når barnet er 2 år og 10 måneder til 3 år, skal nu nærmere analyseres, hvilket vi også er tilfredse med.
  • SF ønsker flere, almene boliger. Derfor er det positivt, at det konkret af aftalen nu fremgår, at der i takt med, at antallet af boliger i Solrød øges, skal der etableres flere almene boliger.
  • SF støtter, der i tilknytning til ”Borgernes Hus” og udviklingen af Solrød Center som bymidte, fortsat arbejdes på en videre analyse. En analyse der er bred og ambitiøs i forhold til inddragelse af borgere og vores lokale erhvervsliv. Byrådet vil efter KV21 således have et bedre fundament at stå på, når det nye byråd i 2022 skal træffe en endelig beslutning.
  • SF er ambitiøse i vores klimamålsætninger og vi er derfor glade for, at der er særlig fokus på en ny klimaplan, der viser vejen til netto nul-udledning for kommunen som geografisk område. Det ser vi meget frem til.

Samlet set er SF således godt tilfredse med denne budgetaftale, som også er lidt bredere end sidste år, hvilket naturligvis gør aftalen endnu mere robust.

På vegne af SF byrådsgruppes vegne
Henrik T Larsen og Claus Redder Madsen.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.