Af Morten Bach-Petersen og Hans Odder, Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune

I Havdrup er Borgerforeningens ønske om at afholde en høst-hal-fest i efteråret blevet (i hvert fald midlertidigt) forpurret af Solrød Kommune, der ikke vil eller kan give den nødvendige tilladelse til brug af hallen.

Forklaringen er angiveligt, at der er et stort pres på kommunens lokaler i disse tider. Men helt ærligt. Det virker som en tynd undskyldning, og der må altså kunne findes plads til sådan et arrangement, der kan være til glæde for utroligt mange borgere i Havdrup.

Vi hylder det private initiativ, også selvom det ikke nødvendigvis ligger inden for de noget rigide rammer af fritidslovgivningen. De gode borgere i Havdrup har i sinde at stable en festlig aften på benene som afslutning på den årligt tilbagevendende høstfest i Havdrup – og det skal kommunen selvfølgelig støtte og ikke bremse.

Desværre kan vi konstatere, at initiativet indtil videre har rendt panden mod en mur i kommunens idrætssektion, men vi konservative ønsker et opgør med de meget rigide forvaltningsmæssige strukturer. Det er ikke de ansatte på kommunens skyld – det er systemets og reglernes skyld.

Selvfølgelig skal Borgerforeningen i Havdrup have lov til at gennemføre deres bud på en festlig afslutning på høstfesten på linje med de mange andre gode initiativer, der gennemføres i Havdrup Hallerne.

Vi vil gøre alt, hvad vi kan for en hurtigst mulig behandling af denne uheldige sag i byrådet, og vi vil begynde med at få taget sagen op i Social-, sundheds- og fritidsudvalget.

Det kan ikke være rigtigt, at regler og bureaukrati går forud for et så folkeligt forslag, som Havdrup Borgerforening her forsøger at få stablet på benene.

 

Vi vil have mennesker før systemet – og høst-hal-fest i Havdrup, tak!

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.