Af Hans Odder, konservativt byrådsmedlem, Solrød Kommune

 

Tirsdag den 5. oktober stemte et enigt byråd samlet for næste års budget for Solrød Kommune. Vores lokale såkaldte ‘finanslov’, som præciserer, hvad de penge, som kommunen opkræver i skat, skal bruges på.

 

Jeg kommer fra et parti, som i mange årtier har kæmpet for, at det offentlige skal opkræve mindre i skat – primært med det argument, at det er borgernes penge, og derfor hører de først og fremmest hjemme i borgernes lommer. Det mener vi stadig, men i år var der i Solrød desværre ikke mulighed for at få sænket skatten eller grundskylden. Budgettet var presset, og der skulle findes penge til at dække hullerne. Det har ikke været lige populært alle steder, men det må man også stå på mål for, når man tager ansvar.

 

Vi har desværre også måtte skære rundt omkring og oven i købet skille os af med ellers gode medarbejdere i kommunen. Det er der også nogen, der – med god grund – har været utilfredse med. Jeg forstår dem godt. Men sommetider må man træffe upopulære beslutninger, selvom det på mange måder kunne være tillokkende i stedet at stille sig på sidelinjen og skælde ud på dem, der så svinger sparekniven.

 

Det ville helt sikkert gøre mange flere Solrød-borgere glade, hvis vi kunne skrue op for den kommunale service, ikke behøvede at fyre nogen – og samtidig satte skatten og grundskylden ned. Det kan desværre bare ikke altid lade sig gøre, så derfor skal man også træffe hårde beslutninger ind imellem.

 

Lyspunkterne i budgetaftalen er dog, at vi i stort omfang fik friholdt besparelserne på kommunens børn. Børnene er vores fremtid, og det er dem, vi skal leve af. Dem, der skal sikre vores samfund på længere sigt. Åbningstiderne i daginstitutionerne blev reddet og forbliver, som vi kender dem, og vi fastholder budget og fokus på inklusion i folkeskolen, så vi fortsat kan få så mange børn som muligt med hele vejen igennem folkeskolen.

 

De kommende år bliver der forhåbentligt mere luft i budgetterne igen, så Solrød-borgerne kan få lov til at beholde lidt flere af deres egne penge, og så vi igen kan udvikle og fremtidssikre vores dejlige kommune.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.