Skoledagen er blevet for lang. Det mener Solrød Lærerforening, der har sendt et åbent brev til Solrød byråd med en ønske om, at man kigger på forskellige muligheder for at korte en smule i de høje timetal. Tre partier tager nu bolden op og vil gerne mødes med lærerne.

”På baggrund af henvendelsen fra Solrød Lærerforening om problemerne med de lange skoledage ønsker vi, at Familie- og Uddannelsesudvalget arrangerer et møde med lærerforeningen i løbet af maj eller juni, hvor lærerne kan uddybe deres synspunkter,” lyder det fra Henrik Boye (Liberal Alliance), Bo Nygaard Larsen (Det Radikale Venstre) og Morten Scheelsbeck (Det Konservative Folkeparti) i en fælles udtalelse.

De tre politikere er klar over, at det er et ekstraordinært skridt at afholde møder uden for de allerede aftalte dialogmøder, men de mener, at opråbet fra Solrøds lærere er så vigtigt og så interessant, at de som politisk udvalg bliver nødt til at tage det meget seriøst og derfor indgå i en åben snak om, hvordan de relevante parter bedst muligt kommer sammen videre.

”Vi er enige med lærerne i, at skoledagen er blevet for lang, og vi er også enige i det principielle opråb i, at en længere skoledag ikke nødvendigvis hænger tilsvarende sammen med bedre faglige resultater, som trods alt er det, folkeskolen først og fremmest måles på,” skriver de tre i en pressemeddelelse.

Forslaget skal nu behandles på det førstkommende møde i byrådets familie- og uddannelsesudvalg, og hvis der er flertal, vil udvalget tage et møde med den lokale lærerforening om, hvordan forskellige muligheder eventuelt kan komme på tale.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.