Skoledagen er blevet for lang for de lokale skoleelever. Det mener Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune, der nu vil have byrådet til at søge dispensation til at korte nogle af de mange nye timer af.

“Vi mener ganske enkelt, at skoledagen er blevet for lang for eleverne. Folkeskolen er fundamentet for videre uddannelse og er selvfølgelig meget vigtig, men der skal også være tid til fritidsaktiviteter, sport og ikke mindst samvær med familien,” forklarer Morten Scheelsbeck, der er politisk ordfører for De Konservative i Solrød, og fortsætter:

Vil droppe ikke-fagligt indhold

“Derfor vil vi nu have byrådet til at tage kontakt til Undervisningsministeriet for at søge om mulighed for at droppe nogle af de unødvendige timer og dermed afkorte skoledagen igen.”

De lokale konservative foreslår helt konkret at gøre de nu tvungne lektiecaféer frivillige igen og at undersøge muligheden for at droppe nogle af de såkaldt understøttende undervisningstimer, der har været meget udskældte, og som ikke nødvendigvis har fagligt indhold.

Alene de to mindre ændringer vil afkorte skoledagen med ca. en time om dagen, vurderer Morten Scheelsbeck på baggrund af en undersøgelse fra OECD, som Berlingske beskrev i august.

Mere fritid til børnene

Da eleverne i de danske folkeskoler over hele landet begyndte i skole her efter sommerferien, var skoledagene blevet endnu længere, da nu også de tidligere frivillige lektiecaféer er blevet tvungne for alle at deltage i. Danske skoleelever skal nu gå i skole i næsten 11.000 timer, og det er 50 procent mere end i lande som Sverige og Norge.

“Vi kan se på resultaterne fra de andre lande, at det ikke er skoledagens længde, der er afgørende for kvaliteten. Det er det faglige indhold, det handler om. Derfor bliver alle partier nødt til at stoppe op og seriøst drøfte, om vi er gået for langt. Det mener vi, man er, og derfor vil vi nu have undersøgt mulighederne for at give eleverne her i kommunen lidt mere fritid,” afslutter Morten Scheelsbeck.

De lokale konservative sender deres forslag af sted til byrådets medlemmer, og partiet forventer det behandlet på næste byrådsmøde.​

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.