Til næste kommunalvalg kommer det et nyt navn på stemmesedlen i Solrød kommune. Den lokale ildsjæl Kenneth Gomez Øverup, som er kendt for sit arbejde med foreningen Streetsport og Kultur, der er et supplement til de unges fritids- og kulturliv i Solrød Kommune.

“I mange år har jeg været synlig i bybilledet, særligt inden for social-, ungdoms og kulturområdet, da det først og fremmest er det, jeg brænder for. Og over de seneste par år er der mange borgere, der har spurgt mig om, hvorfor jeg ikke op som lokalpolitiker?” siger Kenneth Gomez Øverup og fortsætter:

Politisk interesse

“Jeg oplevede opmærksomhed fra nogle partier,( men efter en god snak med gruppeformanden for Socialdemokratiet Jonas Ring Madsen, kunne jeg mærke at Socialdemokratiet, og det projekt som Jonas Ring Madsen har sat sig i spidsen for, er det helt rigtige for mig.

Men hvem er Socialdemokratiet nye kandidat, Kenneth Øverup, så?

“Jeg er først og fremmest en familiefar til en søn på 15 år. Da jeg var omkring syv år, ankom jeg fra Colombia til et frostklart Danmark ledsaget af en stewardesse. Mit land var nu Danmark, og jeg blev adopteret til en dansk familie. Jeg har nu været bosiddende i Solrød Strand i 32 år, og jeg elsker byen og området. At jeg har oplevet at være hjemløs og forældreløs i Colombia har lært mig i en tidlig alder: At man aldrig skal tage noget for givet..” fortæller Kenneth Gomez Øverup

Kenneth Øverup

Formand for Foreningen Streetsport og Kultur:

I 2016 startede Kenneth sammen med sin søn og en gruppe venner en selvorganiseret streetsport-gruppe for Solrøds unge. Til sidst blev det til foreningen Streetsport og Kultur. Her spiller de unge streetfodbold med et særskilt fokus på kammeratskab og kulturelt fællesskab. Det er blevet en så stor succes, at Kenneth blev nummer 2 som Danmarks Ildsjæl 2017, vundet årets Team Solrød pris i 2018 og været nomineret til årets frivillig i Solrød kommune flere gange. Med Team Solrød prisen fulgte også et kontant gave, som Kenneth valgt at bruge på en tur til Lalandia for alle medlemmerne af Streetsport og Kultur.

Politiske fokuspunkter:

Kenneth er ikke i tvivl om, hvilke områder der skal prioriteres i Solrød kommune.
“De kulturelle tilbud skal i den grad opprioriteres. Jeg vil bl.a. kæmpe for, at ungdommen får deres eget sted, fx et kulturhus, hvor man samler alle de kommunale ungdomstilbud. Så kunne de unge også skabe relationer på tværs af forskellige tilbud. Og udeområder, der appellerer til, at man har lyst til at hænge ud med vennerne.” fortæller Kenneth Gomez Øverup og fortsætter

“Det er også vigtigt, at vi får flere boliger i Solrød kommune, som f.eks pædagogmedhjælperen eller kassedamen også har råd til at bo i,(nu er det deres tur), i stedet for de skyhøje priser, som mange af de ny lejeboliger har. Der skal også være mange flere ældreboliger.

Omsorg:

Og så skal der kigges på sygdomsfraværet hos plejepersonalet i vores ældrepleje. Det er vigtigt, at vi passer på vores ældre, men også at der er gode forhold for plejepersonalet.
Det skal vi kunne gøre bedre i en så rig kommune som Solrød.”

Forebyggelse:

Der skal mere fokus i boligområdet Holmene, ved Jersie st . Så de sociale opgaver bliver løst På den måde undgår vi at børnefamilier ender med at flytte fra boligområdet

Tryghed:

Til sidst Vil jeg kæmpe for at vores by stadigvæk skal være et trygt sted at færdes også efter nattens frembrud.fks har Solrød centret været igennem en tid med hærværk og til tider også tumult og vold. Hvis der skal gøres noget ved de udfordringer, er de kommunale aktører nød til at lave handleplan. Jeg har mødt bekymret borger som bla vil lave en privat vagtværn på grund af hærværk..Der skal vi ikke hen. De kommunale kræfter skal på banen og få løst de udfordringer.

Politiske Samarbejdspartner:

En stor del af byrådsmedlemmerne og andre lokalpolitiker har støttet mit frivillige arbejde for byens unge gennem Streetfodbold og selvfølgelig ser jeg ikke dem som politiske modstander Men mere som samarbejdspartner..
“Sammen kan vi endnu mere.. “ slutter Kenneth Gomez Øverup.

“Jeg går ydmygt til opgaven og er meget opmærksom på at der er meget som jeg skal lærer. Er der nogen som har lyst til at vide lidt mere om min personlighed eller har lyst til at give mig nogen gode ideer til andre politiske fokusområder, er man meget velkommen til tage fat i mig”.

Kilde: Kenneth Øverup

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.