Den nye folkeskolereform har nu været kørende et år, og fra i år er der nu tvungen lektiecafe for samtlige elever. Denne tvungne lektiecafe for alle og den understøttende undervisning vil Liberal Alliance nu udfordre ved at stille forslag om at Solrød kommune skal søge undervisningsministeren om fritagelse.

Dette forslag kommer i lyset af at undervisningsminister Ellen Thrane Nørby har åbnet op for at hun ville kigge åbent på ansøgninger fra kommuner, som ønskede dispensation fra de stramme krav til den understøttende undervisning og lektiecafeen.

Byrådsmedlem og medlem af familie- og uddannelsesudvalget Henrik Boye udtaler:

“Vi bliver nødt til at erkende at den tvungne lektiecafe ikke er den rigtige løsning på de udfordringer vi står med i folkeskolen. Tværtimod er den et massiv indgreb i de enkelte familiers dagligdag “

“Den understøttende undervisning har simpelthen ikke den kvalitet, som man kunne ønske og den fag faglige undervisning lider under den nye reform”.

Liberal Alliance ser gerne at Solrød kommune får en dispensation, således at de enkelte skolebestyrelser kan træffe beslutning om de ønsker at bevare den understøttende undervisning og den tvungne lektiecafe for alle.

Henrik Boye uddyber:

“Vi skal teste om undervisningsministeren reelt har modet til at sætte handling bag sine ord, og derfor er det vigtig at udfordre hende her, og få så mange handlingskompetencer her til kommunen som overhovedet muligt”.

Liberal Alliance vil fremlægge forslaget i Familie- og uddannelsesudvalget, og håber at de andre partier kan se potentialet i at få denne handle frihed, som kan hjælpe til at forbedre det folkeskole tilbud som Solrød kommune giver.

Sagen indstilles om nødvendigt til byrådet.

 

Mvh
Henrik Boye
Byrådsmedlem i Solrød
Liberal Alliance

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.