På byrådsmødet i april, skulle byrådet tage stilling til administrationens ønske om at ansætte yderligere 3 medarbejdere, idet at arbejdet med de uretfærdigt fordelte flygtninge, krævede flere ressourcer.

Det blev ikke med Liberal Alliances støtte at forslaget blev vedtaget.

En større offentlig sektor er ikke noget vi ønsker at lægge vores ene stemme til i byrådssalen.

 Kommunens kasse er sunket med 60 millioner, svarende til 34 % i løbet af 2014.

Det ser ikke bedre ud i fremtiden, hvor økonomien er hårdt belastet og derfor er det ikke tiden til at bruge flere penge end vi har.

I stedet, må vi klare de udfordringer staten hælder ned over os, indenfor de udstukne rammer og budgetter, inden kassen er helt tom.
Der er vel heller ikke nogle der lader privat økonomien løbe løbsk i en presset situation og det ønsker vi heller ikke med borgernes skattekroner.
Jeg tror heller ikke at der findes mange virksomheder, offentlige institutioner eller firmaer som ikke har måttet spænde buen ind.
Og nej det er aldrig nemt at skulle finde besparelser, men det må være op til den enkelte administration at finde det sted hvor det gør mindst ondt.
Personalet med deres ekspertise, er vel de nærmeste til at komme med løsnings modeller.
Bagefter vil jeg som politiker gerne stå ved mit ansvar og være med til at tage den endelige beslutning.

 

Der kan findes besparelser sted i det offentlige, men det kræver et opgør med de regler og forordninger der kommer fra Christiansborg og indtil det kommer, er vi nødt til at sætte tæring efter næring

Undersøgelser fra Dansk Socialrådgiverforening viser, at socialrådgivere på jobcentrene kun bruger 21 procent af arbejdstiden på borgerkontakt, mens de bruger over halvdelen af deres tid på administration.

Samtidig viser undersøgelser fra FOA, at en gennemsnitlig medarbejder i hjemmeplejen bruger 39 minutter om dagen på dokumentation og registrering.

Det svarer til, at mere end 1000 hjemmehjælpere udelukkende dokumenterer og registrerer uden at have nogen kontakt med de ældre. Det er et administrationshelvede, vi skal have stoppet.

 Mindre bureaukrati og mere tillid til de ansatte, er vejen frem, hvis vi vil skabe et konkurrencedygtigt og effektivt velfærdssystem, det er sund fornuft.
Derfor er det på tide, at vi sætter en stopper for den syndflod af papirer, blanketter, skemaer og kontrol, som strømmer ud fra Christiansborg, derfor er jeg kandidat til det kommende folketingsvalg.
Liberal Alliance i Solrød, er din garanti for fornuft og åbenbart sammen med Grundejerne, de eneste 2 liberale partier i byrådet.
Et godt gammelt råd – brug ikke flere penge end du har.

 

Se mere på www.henrikboye.dk

 Henrik Boye
Byrådsmedlem i Solrød
Folketingskandidat på Sjælland (nr. 2 på listen)
Liberal Alliance

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.