I lokalaviserne i weekenden skriver Kim Sunesen fra Venstre i Solrød, at jeg er utroværdig, ifm konstitueringen efter KV13.

Jeg har tidligere besvaret og forklaret mine bevægegrunde for at stå udenfor i alle lokalaviser og gør det gerne igen.

Igennem hele valgkampen, støttede jeg Niels Hørup som borgmester, både mundtligt og skriftligt og gør det stadig.

På intet tidspunkt havde jeg en ide om at konstitueringen skulle foregå uden om blå blok og det er her sagens kerne er, muligvis med baggrund i min uerfarenhed.

På valgnatten, skrev jeg en sms til Borgmesteren om at han havde min støtte og at jeg måtte forlade salen grundet arbejde.

Kort tid efter blev jeg ringet op, om at Venstre forventede min støtte som jeg havde skrevet og at de kunne tilbyde mig en post som 2. viceborgmester, samt en plads i familie- og uddannelsesudvalget.

Dette svarede jeg ja til og forventede at vi alle var med, samtidig med at vi aftalte et møde, hvor jeg skulle skrive under på konstitueringen.

Efter samråd med Christiansborg, valgte jeg at kontakte Borgmesteren, om at jeg ønskede en plads i ØU i stedet, for at få mest mulig indflydelse, og for at forvalte mit ene mandat bedst muligt.

Jeg blev dagen efter kontaktet af grundejerne og de konservative som kunne oplyse mig om, at de ”krav” vi sammen havde til en konstituering, herunder lavere grundskyld, var fejet af bordet på valgnatten, efter at Venstre havde sikret sig flertal uden om os borgerlige.

Her fik jeg efter henvendelse til Borgmesteren, bekræftet at det kun var LA som var med i konstitueringen og ikke G og C, da Konstitueringsgruppen ikke ville acceptere politiske aftaler i konstitueringen, hvilket jeg på intet tidspunkt havde forstået i vores samtaler.

At en konstituering foregår sådan, vidste jeg ikke som nyvalgt.

Efter endnu en samtale med Christiansborg, valgte jeg at meddele borgmesteren, at Liberal Alliance ikke ville gå med i konstitueringen, så det er korrekt at Kim Sunesen skriver at jeg løb fra en aftale, dog uden at nævne begrundelsen.

Jeg er valgt på borgerlig Liberale stemmer og går ikke på kompromis med mine holdninger, jeg skal også kunne se vælgerne og mig selv i øjnene.

Venstre har helt ret i at jeg sprang fra en aftale og det har jeg lært af.

Fremover vil jeg være mere tydelig i mine politiske udmeldinger og de aftaler jeg indgår.

Vi skal alle lære og det jeg her har lært, vil jeg tage med i min kamp mod en plads i folketinget.

Fremadrettet ser jeg den uro og diskussion, LA og Venstre imellem, som læserne er blevet belemret med, som lukket og at vi fremadrettet vil kunne indgå et tættere samarbejde, til glæde for det borgerlige Solrød.

Kommunen står overfor store udfordringer, som skal løses og det må ikke spoleres af personfnidder.
Henrik Boye
Byrådsmedlem i Solrød
Folketingskandidat på Sjælland (nr. 2 på listen)
Liberal Alliance

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.