Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viborher.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2851

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viborher.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2855

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/viborher.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
LA vil fjerne registreringsafgiften. - VIBORHER - Solrød

Registreringsafgiften skal afskaffes. Det koster næsten ikke noget i statskassen, og det gør det muligt for danske familier at køre i bedre og sikrere biler. Det er urimeligt, at danskerne skal betale langt mere for bilerne, end de er værd. Det kan vi gøre bedre.

 

Registreringsafgiften for personbiler er 105 procent af prisen op til 80.500 kr. Herfra skal der betales hele 180 procent i afgift af resten. Dermed udgør registreringsafgiften i mange tilfælde mere ned halvdelen af bilens samlede pris. Det tvinger mange danskere til at vælge en brugt eller en lille og mindre sikker bil, hvilket særligt gør livet som bilist surt og dyrt – blandt andet for børnefamilier.

Hvis vi vil hjælpe danskerne til at kunne køre i bedre og mere sikre biler, så kræver det, at registreringsafgiften afskaffes. Og det mener Liberal Alliance, at vi skal gøre. Det vil kun være rimeligt, da danske bilister hvert år bidrager med omkring 43 mia. kr. til statskassen, mens statens årlige udgift til bilisme kan gøres op til ca. 20 mia. kr. Samtidig vil det skabe tusindvis af nye arbejdspladser. Selvom registreringsafgiften påfører danskerne et tab på 16,2 mia. kr., så vil det kun koste staten 6,7 mia. at fjerne afgiften.

Det betyder, at danske bilister i dag betaler 2 kr. for at gavne statskassen med 1 kr. Det er ikke besværet værd – og det er slet ikke rimeligt taget i betragtning af, at bilisterne hvert år betaler omkring 43 mia. kr. til staten via registreringsafgift, vægtafgift, ansvars-forsikringsafgift og brændstofafgifter, mens udgifterne til bilisme ifølge Det Miljøøkonomiske Råd er ca. 20 mia. kr., når ulykker, uheld, trængsel, støj, klimapåvirkninger og slidtage af vejene regnes med.

 

I øvrigt har hverken Tyskland eller Sverige nogen registreringsafgift, og når man for eksempel sammenligner de ti mest populære biler i Danmark og i Sverige, så betaler svenskerne stort set det samme i moms og afgifter til staten som danskerne.

 

Og vi skal huske på, at de biler, som svenskerne og tyskerne kan købe til halv pris sammenlignet med Danmark, faktisk er meget mere sikre. En stor undersøgelse af 500 personbilers sikkerhedsegenskaber fra svenske Folksam har nemlig beskrevet de små minibiler som 40 procent mindre sikker end gennemsnitsbilen – og de er nu engang de mest solgte i Danmark.

 

Men en afskaffelse af registreringsafgiften handler ikke blot om at give danskerne mulighed for at køre i bedre og mere sikre biler. Det handler også om at skaffe arbejdspladser, og ifølge Finansministeriet er den mest effektive måde at lette skatten på gennem registreringsafgiften. Således vil en lettelse af registreringsafgiften på fem milliarder kunne skabe op mod 10.000 nye job.

 

DET er sund fornuft

Se mere på www.henrikboye.dk

 

Henrik Boye
Byrådsmedlem i Solrød
Folketingskandidat på Sjælland (nr. 2 på listen)
Liberal Alliance

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.