Mandag den 1. marts gør 38-årige Morten Scheelsbeck comeback i Solrød Byråd, efter at Hans Odder har valgt at stoppe sin politiske karriere efter 11 år i byrådet. Scheelsbeck fik næstflest konservative stemmer ved seneste kommunalvalg, og derfor overtager han posten fra Hans Odder.

Morten Scheelsbeck sad også i byrådet i seneste valgperiode, så det bliver ikke helt nyt for ham, og han fortsætter også primært arbejdet med familiepolitikken, som er hans vigtigste fokusområde, da han selv er familiefar.

Jeg glæder mig meget til at komme tilbage til byrådet og arbejde videre med kommunens udvikling igen. Jeg glæder mig også til samarbejdet med de andre partier, som jeg opfatter som positivt og konstruktivt,” fortæller Morten Scheelsbeck til Viborher.dk.

Nyt kommunalvalg til november

Morten Scheelsbeck er opstillet til kommunalvalget til november som nummer to på Det Konservative Folkepartis liste. Nummer 1 på listen er Jan Færch, som Morten Scheelsbeck nu for første gang skal sidde i byrådsgruppe med.

Jeg kender Jan Færch som en dygtig og grundig lokalpolitiker, som altid er inde i sagerne og har sin holdning klar, men som alligevel altid er parat til at tale om tingene og forsøge at finde en løsning. Jan og jeg har allerede arbejdet tæt sammen om flere ting de senere år, og jeg var selv med til at opstille ham som vores borgmesterkandidat sidste efterår. Så kort sagt kan jeg vist ikke sige andet, end at jeg glæder mig til samarbejdet, og at jeg tror, det bliver rigtigt godt,” understreger Morten Scheelsbeck.

Stort fokus på familiepolitikken

Morten Scheelsbeck er 38 år og bor på Majsmarken lidt nord for Solrød Strand Station med sin hustru Mia og deres tre små børn, Carl, Konrad og Nina, og ifølge det nye byrådsmedlem er netop børnene også udgangspunktet for hans politiske virke:

Jeg kommer til at sidde i byrådets familie- og uddannelsesudvalg, og det kunne ikke passe mig bedre. Det er netop det udvalg, der har med dagtilbud og skoler at gøre, og med et barn i dagpleje, et barn i børnehave og et barn i skole, må man i hvert fald sige, at jeg har dagligt kendskab til kommunens tilbud set fra forældrenes side,” fortæller Morten Scheelsbeck og sætter samtidig navn på et par politiske mærkesager:

Jeg går blandt andet ind for mest mulig forældreinddragelse i både dagtilbud og skoler, og jeg er varm tilhænger af størst mulig frihed til de enkelte institutioner, om det så er en skole eller en børnehave. At være politiker handler i hvert fald ikke for mig om at bestemme mest muligt eller om at have fingrene længst nede i flest mulige sager. Tillid, frihed og ansvar er det bedste.

Højspændt politisk miljø

Der sker mange ting i de lokalpolitiske kredse i Solrød Kommune med mange forskellige politiske udmeldinger i øjeblikket – muligvis primært fordi det netop nu er valgår, og så begynder alle at røre på sig. Så det kan godt være et varmt politisk miljø, Morten Scheelsbeck pludselig gør comeback i. Men det tager den 38-årige familiefar ret roligt:

Jo jo, der er en masse forskellige meldinger lige i øjeblikket, men det er da også kun skønt. Jeg har aldrig været tilhænger af, at politikere eller partier ikke tør være uenige eller debattere tingene offentligt. Det styrker demokratiet. Selvfølgelig skal der forhandles nogle løsninger på plads imellem valgene, men op til selve valgene har alle politikere en forpligtelse til at give den fuld gas med deres forskellige politiske områder, så vælgerne kan se, hvad de skal vælge imellem.

Flot konservativ fremgang kan smitte af

De seneste måneder er Det Konservative Folkeparti strøget markant frem i meningsmålingerne, og det står i de landsdækkende målinger nu til at have overhalet Venstre. Men hvordan vil Søren Pape-effekten smitte af på kommunalvalget i Solrød Kommune?

Det lægger vi egentlig ikke så meget i, når vi taler lokalpolitik her i kommunen. Vi er selvfølgelig glade for, at både vælgere og medlemmer strømmer til Det Konservative Folkeparti – og vi mærker det også her i kommunen, hvor vi får mange nye medlemmer, der gerne vil være med på holdet – men vi knokler stille og roligt videre for gode, sunde, borgerlige resultater, og så skal belønningen nok komme i sidste ende. Det er vi sikre på,” afslutter Morten Scheelsbeck, der altså tager hul på byrådsarbejdet her 1. marts.

Kilde: Viborher.dk

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.