Langt de fleste lokale iværksættere og mindre virksomheder betaler i dag et såkaldt affaldsgebyr til kommunen. Også selvom de ikke producerer affald. Men efter konservativt pres på Christiansborg kan det snart være fortid, og det får stor ros fra lokale konservative fra Solrød Kommune.

Som en sidste del af aftalen fik Det Konservative Folkeparti nemlig skrevet ind i finansloven, at parterne er enige om at drøfte muligheden for at gøre affaldsgebyret for virksomheder til en tilvalgsordning.

Principielt vigtig ting

“Det kan lyde som en lille ting, men det er faktisk en meget vigtig principiel ting for iværksættere og for små virksomheder her i Solrød Kommune. Vi skal hjælpe virksomheder og ikke straffe dem, og hvis de ikke producerer affald, fordi de er meget små eller måske kun kører via nettet, skal de selvfølgelig ikke opkræves affaldsgebyrer,” siger det lokale byrådsmedlem Hans Odder.

I dag bliver iværksættere og mindre virksomheder automatisk pålagt affaldsgebyret. Selvom det på papiret er muligt at blive fritaget for affaldsgebyret, er det stadig syv ud af ti virksomheder, der betaler det. Det viser tal fra a-kassen Ase. Af disse har lidt over hver tredje virksomhed søgt om fritagelse. Heraf er det kun 15 procent, der har fået godkendt deres ansøgning og altså slipper for at betale affaldsgebyret.

Nej til unødigt bureaukrati

“Velfærden i kommunerne er afhængig af vores private virksomheder, og vi skal ikke udsætte dem for unødigt bureaukrati eller unødvendige udgifter. Derfor skal affaldsgebyret omlægges til en tilvalgsordning, så vi sikrer, at det kun er de virksomheder, der producerer større mængder affald, der skal betale gebyret,” siger Hans Odder og afslutter:

“Hvis eller når dette vedtages, bliver hverdagen en smule billigere og en smule lettere for vores lokale virksomheder her i Solrød Kommune, og det har vi alle sammen gavn af.”

 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.