Vi var tirsdag aften sammen med omkring 100 andre interesserede borgere deltaget i Solrød Ældreråds boligmesse.

Stor tak til Solrød Ældreråd for at sætte behovet for seniorboliger på dagsordenen.

Vi deltog i den politiske debat på messen med en klar holdning til, at vi skal have flere seniorboliger i Solrød Kommune!

For der er simpelthen ikke nok ældrevenlige boliger i Solrød, og derfor skal der bygges en masse ældrevenlige boliger og bofællesskaber.

Vi arbejder på at sikre, at de ældre kan flytte ud af deres store huse og ind i noget mindre – og dermed stadig blive i kommunen tæt på deres nuværende dagligdag.

Hvis vi kigger på demografiudviklingen over de næste 10 år, så ved vi, at antallet af +65-årige vil stige fra 5.000 til 6.500, og vi ved også, at boliger i Solrød generelt er store. Så hvis man som ældre ønsker at flytte i noget, der er mindre, og som er nemmere at overskue og lettere at vedligeholde, så er der ikke meget at få i Solrød.

Det vil selvfølgelig koste nogle penge at bygge nye seniorboliger af forskellige karakter, men det vil alligevel kunne løbe rundt i sidste ende.

Hvis vi får bygget flere seniorboliger, og vi dermed kan holde på vores seniorer, så kan der til gengæld flytte nye skatteydere ind i de store huse, som seniorerne fraflytter.

Vi har også brug for skatteydere, for det styrker vores økonomi, og dermed opretholder vi en sund økonomi til at sikre en god og værdig alderdom for vores ældre medborgere.

Af Jan Færch, byrådsmedlem og borgmesterkandidat, Det Konservative Folkeparti

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.