På Familie- og Uddannelsesudvalgets møde på rådhuset i Solrød mandag aften var der bred enighed om at afsætte ekstra midler til rengøring på kommunens folkeskolers toiletter. Der har den seneste tid været debat om, hvorvidt rengøringen var god nok, og billeder af ulækre toiletter har været sendt til politikerne i byrådet, men nu lader det til, at kommunens skolebørn går en renere tid i møde.

Konservativ glæde
Det var De Konservative, der havde bedt om at få sat punktet på dagsordenen, og Morten Scheelsbeck, partiets medlem af udvalget, er glad for, at den øgede bevilling gled glat igennem:

”Vi var med til at afsatte penge i foråret, og nu bliver der tilført endnu flere midler, og det bakker vi fuldt og helt op omkring. Børnene er vores fremtid, og toiletterne på deres skoler skal selvfølgelig være tip-top, så de kan koncentrere sig om det, de er i skole for: At lære og blive klogere.

Dette er ikke et Solrød-problem, og vores skoletoiletter er ikke værre end i andre byer – men vi er en rig kommune, og så skal det selvfølgelig være i orden.”

Rengøring midt på dagen
De afsatte midler betyder, at der nu er rengøring midt på dagen på kommunens skoler, og De Konservative håber, at det vil gøre forholdene bedre:

”Dette er et godt og nødvendigt første skridt, men som vi også har sagt tidligere, så er vi åbne over for at tilføre rengøringen på skolerne flere midler, hvis det nuværende niveau ikke skulle være nok. Kommunens pengekasse bugner med mange millioner, og det er bedre at få pengene til at arbejde for borgernes bedste, end at de står på kommunens konto,” understreger Morten Scheelsbeck.

De Konservative i Solrød har i øvrigt i løbet af de seneste par uger indsamlet gode idéer fra forældre og børn i kommunen via partiets Facebook-side, og de idéer vil nu blive sendt videre til skolerne til inspiration.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.