Venstre i Solrød er fortaler for lav skat (både person- og ejendomsskat). Og det er ikke kun tomme ord, for i Solrød har vi landets 18. laveste personskattesats og landets 13. laveste ejendomsskattesats.

 

Vi har naturligvis i Venstre noteret os, at der i folketinget er et par partier, der taler om fastfrysning af ejendomsskatten på nuværende niveau i alle kommuner. På den lokale bane har vi også noteret opbakning til fastfrysningsønsket fra først Liberal Alliance og nu senest fra Det Konservative byrådsmedlem Morten Scheelsbeck. (Til dagligt presserådgiver for de Konservative på Christiansborg).

 

Hvor mærkeligt det end lyder, så vil en sådan fastfrysning være helt skæv for os Solrød borgere. I Venstre har vi derfor med stor tilfredshed bemærket, at CEPOS (Den borgerligt liberale tænketank) nu kraftigt skyder det ensidige og skæve forslag om fastfrysning ned. Ikke fordi det system vi har er verdens bedste – slet ikke, men fordi en fastfrysning som den foreslåede simpelthen er helt skæv.

 

En fastfrysning vil frigøre kæmpe her og nu kapitalgevinster til borgerne i de områder, hvor man i dag ikke betaler ejendomsskatten af den fulde grundværdi. Det gør vi faktisk sådan gennemsnitligt i Solrød – mens de på Frederiksberg og i Gentofte (to Konservative højborge) betaler af vel max 60% af grundværdien. Hvis vi i Solrød blev tilgodeset med samme rabat, ville det give hver boligejer i Solrød i gennemsnit ca. 8.000 kr. i årlig besparelse på ejendomsskatten.

 

Er det rimeligt set med Solrød øjne, som vel også Morten Scheelsbeck har, at man på Frederiksberg og i Gentofte skal have en sådan permanent rabat, mens vi i Solrød skal betale den fulde pris? Det synes jeg ikke – løsningen på den famøse ejendomsskat er ikke en fastfrysning som den foreslåede. Det er kun et udtryk for Konservativ Brian Mikkelsen egoisme.

 

En anden ting når vi nu har fat i skattesystemet. Så er virkeligheden også, at et råderum til skattelettelser bør bruges med omtanke. CEPOS peger på personskatten som den største udfordring, det samme gør jeg. Det er klokkeklart, at bruger vi råderummet på en lempelse af personskatten, så bliver velstandsstigningen markant større, da varig velstand og et rigt Danmark og Solrød skabes gennem arbejde og ikke gennem dyre ejendomme.

 

Venlig hilsen

Ivar Haugaard-Hansen
Byrådsmedlem Solrød
Venstre

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.