Forhandlingerne om næste års budget for Solrød Kommune er så småt gået i gang. Partierne i byrådet vil i løbet af september præsentere hinanden for forskellige krav og ønsker, og det skal munde ud i et flertal i oktober måned, så budgettet for 2016 kan implementeres fra nytår.

Et af partierne, Det Konservative Folkeparti, går til forhandlingerne for at opnå indflydelse og medbestemmelse på kommunens finanser det næste år, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Stramt budget venter

“Vi er det tredjestørste parti i kommunen, og vi repræsenterer 1.300 borgere, der stemte på os ved valget. De forventer selvfølgelig indflydelse for deres stemme, og det vil vi arbejde benhårdt på at skaffe dem,” fortæller Hans Odder, der er gruppeformand for partiet i Solrød.

Der er lagt op til besparelser på det kommunale budget, men det afskrækker ikke Hans Odder, at partiet også skal være med til at træffe upopulære beslutninger:

“Vi må være ærlige og indrømme, at det bliver et stramt budget. Selvfølgelig er det sjovest at være med til at dele gaver ud – men vi skal også være med til at træffe nogle af de svære beslutninger.  Politik handler om prioriteringer, og det må vi påtage os, når situationen byder det,” understreger den konservative politiker.

De allersvageste bør friholdes

De lokale konservative vil gå til forhandlingerne med ønsket om at friholde de svageste borgere fra alvorlige besparelser.

“At være konservativ handler for mig om, at flest muligt skal kunne klare sig selv – og så skal man i stedet fokusere hjælpen endnu mere mod dem, der ikke kan klare sig selv. Det er den filosofi, vi forhandler ud fra. Så kan det være, at nogle stærke grupper må vente lidt på noget, de ønsker sig – men det er det, prioriteringer drejer sig om,” understreger Hans Odder og afslutter:

“Vi skal selvfølgelig have indflydelse, når vi skal være med til at træffe svære beslutninger – men vores ærlige håb er, at vi sammen med de andre partier kan lande en bred aftale, som alle kan se sig selv i.”

Budgettet for Solrød Kommune førstebehandles den 14. september og skal være på plads på byrådsmødet derefter, som er mandag den 5. oktober.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.