Venstre beskyldes af de fem medlemmer af den ultra-liberale gruppe i Solrød byråd, for ikke at besidde visioner for Solrød kommune. Denne påstand er grundløs, og problemet for de fem er ganske enkelt det, at Venstres vision bare ikke matcher deres egen vision.

De fem har et enkelt punkt, som i den grad overskygger alt andet – Lav skat. Tesen fra de fem er, at lav skat er den eneste faktor, som afgør, hvor vi ønsker at leve og bo, nøjagtig som når Lars Seier (ejer og direktør i Saxo Bank) bosætter sig i skattelyet Schweiz.

Venstres vision er ikke ligeså ensidig – Solrød skal være et rart, godt og trygt sted at bo. Venstres vision omfatter både en folkeskole i topklasse med gode rammer, en værdig alderdom, muligheden for et aktivt fritidsliv, vækst, arbejdspladser og orden i økonomien med lav skat. Vi tror på, at denne balancerede cocktail er det, der tiltrækker nye borgere og fastholder de nuværende – og vi har i Solrød aldrig været flere borgere (21.507 pr. 1.august 2014).

Konkret på den lave skat, så ønsker vi i Venstre, at Solrød er blandt de 15 kommuner (ud af 98) med den laveste skat – i 2014 ligger vi nummer 11 (jvf. Finansministeriet).

Ultra-liberalisterne beskylder også Venstre for, at mangle respekt for borgernes penge. Igen en i luften grebet påstand – naturligvis har vi respekt for borgernes penge, derfor er Solrød en veldrevet kommune med en lav skat. Men vi har også respekt for vælgerne (de selvsamme borgere med pengene), som ved sidste kommunalvalg gav Venstre 8 ud af 19 mandater, og en opbakning til i størst muligt omfang at gennemføre Venstres og ikke Liberal Alliances politik.

Til sidst en opfordring til de fem om – et lille år efter kommunalvalget – at få læst Venstres valgprogram. Deri står det lysende klart, hvad Venstre har af ønsker og visioner for Solrød.

Tjek selv på: www.venstresolrod.dk/valgprogram.

Der er en forskel – heldigvis!

Venlig hilsen
Ivar Haugaard-Hansen
Venstre i Solrød, (udvalgsformand) 

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.