Efter en periode som løsgænger, hvor jeg har haft god tid til at overveje min lokalpolitiske fremtid, har jeg besluttet mig for at melde mig ind i Socialistisk Folkeparti. Partiets mærkesager og værdier om velfærd, ligeværd, solidaritet og en grøn fremtid flugter rigtig godt med mit politiske ståsted.

Politik for mig handler om at indgå kompromisser og skabe aftaler. Få mest mulig indflydelse, så vores velfærdssamfund udvikler sig og bliver stærkere med en grøn profil og med solidariske værdier. Kunsten er derfor at være konstruktiv, seriøs og realistisk for at få mest mulig indflydelse set i forhold til det politiske landskab i Solrød.

Disse egenskaber havde SF og gruppeformand Henrik T. Larsen i forbindelse med budgettet for 2020. Sammen med SF var jeg enig i, at aftalen gav et godt og tiltrængt løft af kernevelfærden med velfærdsforbedringer for godt 1,6 millioner kroner om året fra 2020 og frem efter – forbedringer på dagtilbuds-, på skole- og på ældreområdet. Forbedringer, som vi ikke havde fået igennem, hvis vi stod udenfor aftalen.
Gennem årene har jeg haft et godt, tillidsfuldt og konstruktivt samarbejde med Henrik T. Larsen om de projekter, som vi sammen er enige om er med til at løfte Solrød ind i fremtiden:

  • Projektet Green Hills i Jersie, som er et flot, signifikant og bæredygtigt byggeri, som kommer til at indeholde både mindre og større lejeboliger og også med et seniorfællesskab i hjertet af bebyggelsen målrettet seniorer på 55+ år.
  • Projektet om etableringen af Solrød Erhvervskile, som uomtvisteligt vil skabe vækst og arbejdspladser. Transport- og logistikcenter skønnes at skabe op til 1500 nye arbejdspladser i kommunen. Plus de mange ordrer, der vil gavne vores mindre lokale virksomheder.
  • Projektet med Strandens Hus for enden af Østre Strandvej. Et projekt, som også har været længe undervejs, men nu tyder alt på, at vi snart kan tilbyde attraktive udfoldelsesmuligheder ved stranden for fritidsbrugere til kajak, sejlsport, vinterbadning, faciliteter for andre motionsfolk og meget andet.
  • Kommende drøftelser med servicetjek af Klimaplanen 2010 – 2025. Vi er rigtig gode i Solrød og skal nok nå vores mål om en reduktion i CO2 udledningen på 55 % i 2023. Men set i forhold til den vedtagne klimaplan i Folketinget med en reduktion på 70 % i 2030, skal vi blive endnu bedre – og det er jeg sikker på, at vi nok skal lykkes med.

Jeg glæder mig rigtig meget til at blive et aktivt medlem af SF Solrød. I forbindelse med kommunalvalget i november 2021 vil jeg arbejde hårdt for at styrke SF´s mandat og dermed indflydelse i det kommende byråd. Jeg mener absolut, at jeg har mere at byde på i lokalpolitik til gavn for Solrød og er glad for, at SF i Solrød har taget så godt imod mig.

Kilde: Claus Redder Madsen

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.