Af Brian Mikkelsen, gruppeformand, Det Konservative Folkeparti

 Så har Helle Thorning-Schmidt langt om længe trykket på valgknappen, og nu skal vi sammensætte et nyt folketing. Vi håber fra konservativ side selvfølgelig på et kursskifte for Danmark.

 Vi vil i borgerlig retning, have et borgerligt flertal, have en borgerlig statsminister og have borgerlig politik tilbage på dagsordenen. Men først og fremmest til vi selvfølgelig have konservativ politik på dagsordenen, og her er – ganske kort – de tre hovedpunkter, som vi nu vil forsøge at gøre til emner i valgkampen.

 Først og fremmest vil vi have lettet skatter og afgifter i Danmark. Vores skattetryk er blandt verdens højeste, og vi betaler nogle af de højeste afgifter på alt muligt fra hasselnødder til kaffe. Men det høje skattetryk tynger os unødigt. Det skader virksomhederne, konkurrenceevnen og væksten. Men endnu vigtigere – det er uretfærdigt over for de danskere, der blot går på arbejde, at de skal plukkes i hoved og bagdel, når de prøver at få lønnen med hjem. Derfor vil vi sænke bundskatten, fjerne topskatten og fjerne 28 forskellige afgifter på fødevarer. Så får du både mere med i lønningsposen, og det bliver billigere for dig at handle ind til aftensmaden.

 Så vil vi sætte ekstra hårdt ind mod østkriminelle bander, der plyndrer løs i danske villaer. Alene i 2014 blev der anmeldt over 36.000 indbrud, hvilket svarer til et indbrud hvert kvarter døgnet rundt – året rundt. Derfor er der behov for en hårdere kurs. Vi vil hæve straffene for indbrud, og vi vil sende udenlandske kriminelle, som står bag en stor del af indbruddene – hjem til afsoning i deres egne lande.

 Folkeskolen ligger os også meget på sinde. Det kan ingen vist være i tvivl om oven på forrige sommers store debat om folkeskolereformen. Vi var med til at tilføre skoleskemaet mere dansk og matematik, men vi fik samtidig barberet en del timer af det udkast til en decideret heldagsskole, som venstrefløjen ellers var blevet enige med Venstre om. Det var en stor konservativ sejr – men vi er ikke færdige endnu. Vi vil redde eleverne fra de tvungne lektiecaféer, så de danske familier fortsat selv kan bestemme, om deres børn skal lave lektier i skolen eller hjem. Den frihed skal ikke tage fra familierne.

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.