Så har alle boligejere i Solrød Kommune netop i sidste uge skulle betale grundskyld – eller ejendomsskat, som det også hedder – til kommunen. For mit eget vedkommende drejer det sig om knap 7.000 halvårligt – altså næsten 14.000 kroner om året – og det er vel at mærke penge, jeg allerede har betalt indkomstskat af én gang, som jeg skal sende videre til kommunen.

 

Det er hamrende uretfærdigt, men jeg er faktisk ikke blandt dem, der er hårdest ramt. Jeg bor nemlig i et relativt lille rækkehus, så derfor skal jeg ‘kun’ betale 14.000 årligt. Mange borgere i Solrød betaler dog langt mere, nogen betaler 30.000, 40.000 eller 50.000 kroner, og i gennemsnit skal hver boligejer i år af med i omegnen af 20.000 kroner, og det er faktisk mere end sidste år.

 

Dermed er grundskylden steget i kroner og ører til ulempe for familiernes økonomi. Størrelsen på ekstra-regningen er ikke helt præcis. Danske Bank vurderer, at det drejer sig om 95 kroner, mens Realkreditrådet mener, at det er hele 1.151 kroner.

 

Faktum er dog, at vores gennemsnitlige grundskyld netop er steget i kroner og ører, og derfor skal boligejerne have endnu flere penge op af lommerne – blot for at få lov til at blive boende i de ejendomme, der allerede er købt og betalt.

 

Vi forsøgte fra konservativ side at få sat grundskyldspromillen en smule ned i forbindelse med budgetforhandlingerne i efteråret for at modvirke netop denne stigning. Det ville Venstre dog ikke være med til, og den beslutning sender nu regningen videre til boligejerne.

 

Det får os dog ikke til at give op, så vi vil fra konservativ side kæmpe videre for at få sænket vores utroligt høje grundskyld. Ikke så nogle bliver rigere – men fordi det ganske enkelt er mest retfærdigt, at det er de danske familier selv, der bestemmer, hvad deres penge skal bruges til, og fordi det moralsk er riv-rav-ruskende forkert, at man skal straffes mere og mere bare for at have et sted at bo.

 

Morten Scheelsbeck

Politisk ordfører

De Konservative i Solrød

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.