Der bliver taget seriøst fat om kommunens økonomiske udfordringer, der primært er affødt af den urimeligt tunge udligning med andre kommuner. Både på drift og anlæg og i lille og stor skala. Det har vejet tungt for at vi er gået med. Vi har selv leveret input til den del og er blevet hørt.

Vi kunne desværre ikke komme igennem med en reduktion i grundskylden, selv om vores forslag var et ret så begrænset økonomisk indgreb – afvejet i forhold til kommunens udfordrende økonomiske situation. Grundskylden vil desværre være uændret, men det fremgår dog af budgetteksten at der er fokus på den problemstilling at mange betaler høj ejendomsskat i Solrød, på grund af høje grundværdier.

Det var vores ønske – på lige fod med de øvrige partier – at friholde for reduceret åbningstid i institutionerne. Vi er tilhængere af fleksible åbningstider for børnefamilierne, så man i en pendlerkommune kan få hverdagen til at hænge sammen. Høringssvarene gik også alle i den retning.

Overordnet er vi enige i de besluttede prioriteringer, bortset fra grundskylden. Lige som vi er enige i de kommende tiltag for at sikre fremtidens kerneydelser, for vores skattekroner. I Grundejerne er vi bevidste om at vi bl.a. er valgt på at arbejde for lavere skatter – ikke mindst ejendomsskat – og en fornuftig forvaltning af borgernes skatteindbetalinger. Vi har 2 af 19 stemmer og i det lys er vi tilfredse med det aftalte budget.

Samtidig vil vi gerne takke borgmesteren for en god ledelse af forhandlingerne – og de øvrige partier for en god debat om fremtidens udfordringer.

Budgettet forventes vedtaget på byrådsmødet den 5. oktober.

 

Venlig hilsen

Eilif Nørgaard
Byrådsmedlem

Deltag i debatten
Del.

Kommentarer er lukket.